Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Чиновниците на Бойко върнаха бонусите и това даде повод на премиера да поиска и от тройната коалиция да направят същото. На свой ред Станишев поиска от ГЕРБ да върнат изхарчените пари от фискалния резерв и обяви за най-голям бонус раздадените пари на пенсионерите. Захвана се спор при кое управление в миналото кой колко е вземал. Нещата опряха до Филип Димитров. Както е тръгнало, господа, някой ще поиска да върнем и социализма. Може пък да не се окаже толкова зле. При този диворастящ капитализъм…
Политически корифеи твърдят, че Първанов и Станишев се хванали за косите. Може и да са прави, но наполовина. Първанов няма какво да хване. Смешното е, че и двамата уверяват, че основният им опонент е Бойко и ГЕРБ, а в същото време всичките им усилия отиват в междуличностна разпра, наричана за благозвучие "лидерски проблем", която цепи БСП. В случая се затруднявам да кажа кой от двамата играе повече за премиера, който седи отстрани и им гледа сеира. Май е по-права Поразяващата уста Татяна Дончева, която казва, че и двамата не могат да бъдат алтернатива на Борисов. А находчиви социалисти твърдят, че ако сега Станишев е глава на партията, Първанов искал да е или шията, или шапката.
 Вафлички с име Б.Б. и ликът на премиера бяха пуснати за продажба в Хасковско и за нула време станаха хит. Пък едно засукано моме по телевизора изяде една в кадър и предположи, че сигурно много като нея искали да схрускат Генерала, защото е добър и се старае. Вярно е, много са, особено от опозицията. Справка - Мая Манолова и Корнелия Нинова.
 Не мога да разбера - след 22 години демокрация и частна собственост в държава-член на ЕС, цяло министерство две седмици се занимава с цената на яйцето преди Великден, а министърът снове между производители и търговци като цветарка между масите. Вярно е, че е пълен резил едно яйце да излиза от производителя у нас на цена, на която го продават на щанда в Германия, но пазарът знае как да наказва по-добре от чиновниците. Или ще сме пазарна икономика или да връщаме Политбюро.
 Премиерът се похвали пред парламента, че спасили държавата. “Трябва да ни благодарите, че запазихме стабилността на България, за да не последва съдбата на останалите европейски държави.” С тези думи си навлече божествения гняв на Антон Кутев, който съобщи, че у нас всеки ден умират по 10 пенсионери, защото не можели да си плащат лекарствата и захвана спор кой плаща пенсиите. Абе, Станишев, вместо цветя на младите репортерки от Берлин да беше пратил на пенсиите по една дузина яйца. Че там са двойно по-евтини.
 Пък Бойко вика: “Депутатите се изхитриха, вече не ме оценяват." Ами какви оценки, като са само до шестица. Седем са писали на учениците единствено когато се е раждал царят. Всъщност не е зле в ГЕРБ да помислят по въпроса.
 Премиерът се кълне: “Да пукна, ако в ГЕРБ има черна каса.” Не знам защо, но след заклинанието военните вдигнали полигона в Ново село по тревога.