Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Писателят Калин Терзийски
Писателят Калин Терзийски

Аз, калин терзийски, съм автор на 26 книги, носител на първата за българия европейска награда за литература, на наградата златно перо за принос към балгарската култура, мои книги са преведени и издадени на английски, руски, немски, полски, италиански, унгарски, албански, чешки, хърватски, босненски и македонски, а мои разкази и стихотворения и на испански, турски, румънски, сръбски; осъществил съм над хиляда публични четения и литературни събития от Мюнхен и Брюксел до Пазарджик и Исперих.

Помогнал съм в развитието на петдесетина млади писатели, осъждан съм два пъти заради негативното си отношение към тоталитарната власт и нейните остатъци в българия, участвал съм активно в дейността на дружеството на майките на деца с аутизъм, помагал съм безвъзмездно на множество хора със зависимости и психични проблеми, защото съм работил като психиатър в миналото,

Откликвал съм на молбите на хиляди хора за внимание или помощ, писал съм хиляди статии, есета и очерци за живота в настоящето ни из всички български медии; и не на последно място - говорил съм винаги открито и честно, дори често в свой ущърб, спазвал съм и съм се уповавал в пацифистичните си и ненасилнически принципи, бил съм хипи и поет на свободата. сега съм уморен и обиден, чувствам се поруган и предаден - именно от възхвалявалите ме доскоро наричащи се приятели, почитатели и тям подобни.

Мнозина от тях се оказаха жалко отражение на променливата, опортюнистична българска природа, готова да се подложи на всеки нов силен на деня. силният, мисля аз, никога не е със "силния на деня". обиден, уморен и омерзен съм. закривам този профил след точно шест часа. той беше проводник на мислите ми дълго време. но беше и проводник на отровата, която малките души, присламчващи се към мен и показвали угодливо приятелство по някое време изляха, явно за да си отмъстят на Господ, че ги е ощетил, лишавайки ги от блясък и качества. сбогом на всички.


ПП Дотогава който иска може да пише, аз съм изпаднал в много мрачен аритмичен размисъл

От Фейсбук