Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Радомир Чолаков в "Още от деня". Кадър БНТ
Радомир Чолаков в "Още от деня". Кадър БНТ

 "Ние от първия ден казваме, че тази страна може да се управлява само с консеснуси. Факт е, че с "Демократична България" ние нямаме противоречия по нито един въпрос. Ние нямаме никакви предубеждения и можем да влезем в разговор с тях. Мисля, че сме на един добър път", това заяви днес Радомир Чолаков пред БНТ по повод съставянето на правителство в коалиция с ДБ.

Чолаков каза също, че единствената разлика между тях се състои във вижданията за съдебна реформа. По думите му ГЕРБ-СДС смята, че стигне ли се до тази реформа, в нея не трябва да се встъпва с рязки действия.

"Ако там търсим по-широка консултация мисля, че можем да постигнем добри резултати", добави той.

"Най-лесният начин да се взриви парламента е някой да влезе и да каже Рашков е шеф на КПКОНПИ, а в момента държавата има нужда от спокойствие", заяви Радомир Чолаков. 

По въпроса за новия министър председател, той потвърди: "Категорично нямаме име на министър председател. Нека да оставим вратите отворени. Чакаме сряда да мине и се започва същината на нещата."

По повод присъствието или отсъствието на посланик Митрофанова, Рашков заяви:

"Аз мисля че Рашидов изрази свое частно мнение, което беше спекулирано от медиите като голяма новина. На мен ми беше по-интересен дебатът на контактната група дали Митрофанова да бъде или не.

Много държа на авторитета ни като държава  и  всички политически партии трябваше да говорят с държавата в един глас, защото това е държавна позиция. Ние много бързаме да приказваме понякога, младите партии си играят на по-по-най. Добре е в следващите случаи да се консултират тези въпроси" също обясни той.  

Относно правителството на Кирил Петков, Чолаков добави, че ПП и ДБ няма как да съставят правителство, защото са много различни помежду си.