Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова.
Корнелия Нинова.

БСП кани парламентарните партии на среща, на която да обсъдят цените, доходите и бюджета. Тя е  планувана за понеделник, съобщи соцлидерката Корнелия Нинова във фейсбук. 

И обясни, че дори да няма правителство, то бюджет ще има. За хората било важно да има предвидимост на цените. Разходите за ток, вода, газ и други режийни също ще са сред акцентите на дискусията.

Ето какво написа тя:

Каним парламентарните партии на среща в понеделник по спешните въпроси за цени, доходи и бюджет

Поканата на ГЕРБ за трета среща на представители на парламентарните групи за включване на президента Зеленски в откриването на Народното събрание е излишна и ние няма да участваме в нея.

Ключовите теми за българските граждани са високите цени и ниски доходи, инфлацията и липсата на предвидимост.

Парламентарните партии трябва да обсъдим спешни мерки като тавана на цените на ток, газ, вода и парно, както и бюджета за 2023 г.

Преговорите за съставяне на правителство трябва да вървят успоредно с гласуване на бюджета. Дори да няма правителство, бюджет трябва да има.

Предвид краткото време и практиката всяка група да внася допълнителни , често взаймно изключващи се предложения, ние от “БСП за България” призоваваме за отговорност и внасяме покана за среща в понеделник от 13:00 часа в НС, на която да бъде обсъдена макрорамката на бюджет 2023г, както и да се търси съгласие по спешните мерки за подкрепа на семействата и икономиката до края на годината.