Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Под дебелия лед на сатурновия спътник се крие океан с вода. Там плува всичко необходимо за раждането на живот. Въпросът е кога ще сме готови да го открием

Войната между религията и науката се води от дълбока древност, а днес всичко се крепи на крехко примирие. Кървавият конфликт, отнел хиляди човешки животи през вековете, избухва, когато малцина безумци дръзват да оспорят божествения произход на човека. В наши дни, напук на свръхмодерните технологии, религиозните водачи сякаш продължават да взимат надмощие. Длъжни сме да им се доверим, че сме творение на Бог (което и да е неговото име), заради оглушителното космическо мълчание, което ни обгражда. Дори най-малкото доказателство, че не сме сами във Вселената, ще промени съотношението на силите.

Чест им прави на учените, че не се отказват да го намерят. Някога фантастите са рисували сюжети с летящи чинии, управлявани от хуманоидни същества с малки глави, огромни очи и по три пръста на ръцете. Днес хората на науката не мечтаят за толкова атрактивен първи контакт. Дори невидими за окото организми, пъплещи по повърхността или плуващи в океана на чужд свят, ще се превърнат в най-голямата сензация през двете хилядолетия от възкръсването на Христос та до ден днешен.

Какво знаем днес за Енцелад четете в сп. "Космос".