Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Татяна Титянова почина на 24 септември 1988 г.
Татяна Титянова почина на 24 септември 1988 г.

Вероятно са използвали случая, за да атакуват Тодор Живков

Докато се водят делата за мистериозната смърт на тв говорителката Татяна Титянова, из софийските улици се пуска слух, че в убийството й е замесен Владимир Живков. Всички са склонни да вярват на тази хипотеза, защото по онова време синът на Тодор Живков имал лоша слава - обичал да купонясва с алкохол и жени до ранни зори.

Разбира се, негови близки и приятели през годините опровергават този слух, а това го прави и самата сестра на Татяна Титянова - Антоанета.

Известната журналистка Антоанета Титянова
Известната журналистка Антоанета Титянова

"Когато направихме ексхумацията на трупа на сестра ми, умишлено се пусна слухът, че Владимир Живков е замесен в случая, защото никой нямаше да посмее да даде показания срещу сина на Първия в държавата - посочва журналистката Антоанета Титянова. - Беше вече края на 1988 г., началото на 1989-а, когато зам.-главният прокурор ни каза директно: "Аз мога да завърша случая като убийство, ако ми дадете 3000 долара, но ще бъде срещу неизвестен извършител". Ние не се съгласихме, защото това не ни устройваше."

Калин Тодоров, който е син на бившия премиер и председател на Народното събрание Станко Тодоров и дългогодишен член на Политбюро на ЦК на БКП миналата година също заяви пред "168 часа", че Владимир Живков няма нищо общо със смъртта на тв говорителката.

"Спомням си, когато в София тръгна слухът, че той стои зад случая - обясни Калин Тодоров. - Мога да кажа, че това не е истина, защото съпругата ми беше колежка със сестрата на Титянова - Антоанета. Пред нас тя беше категорична, че Татяна не е познавала Вовата. Тоест използвали са случая, за да атакуват Тодор Живков. Иначе в пиянските си години Вовата имаше не толкова кавалерски постъпки."