Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Първан Симеонов
Първан Симеонов

"Огромната грешка на ГЕРБ е, че тръгнаха да свалят правителството на Кирил Петков. Ако не го бяха свалили, ерозията щеше да намали по естествен път техния рейтинг до доста по-ниски нива. ГЕРБ тръгнаха да ги свалят, с което върнаха поляризацията на тема ГЕРБ - анти-ГЕРБ, позната от 2020 година". Това коментира пред БНР изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.

По думите му "Продължаваме промяната" доста добре сърфират на тази вълна

"Ако и да се очакваше те да са политически наивници, се оказват доста добри политически играчи, поне засега", допълни социологът. 

Според него с протестите през 2020 г., наред с многото хубави неща, страната си е причинила т.нар. непреодолими червени линии, които пречат днес да има ефективно управление.

Симеонов посочи, че от лятото на 2021г. живеем в кампания кой да излезе най-малко виновен за очертаващите се нови избори:

"Партиите се правят, че правят правителство. А иначе с удоволствие ще оставят трудната работа през трудната зима на президента Румен Радев. Даже ще го сочат с пръст и ще му казват, че прекалява с властта. ... Това е крачка към обезсилване на демократичните инстинкти в България, а те и без друго не са много силни".