Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сергей Лавров, външен министър на Руската федерация
СНИМКА: Ройтерс
Сергей Лавров, външен министър на Руската федерация СНИМКА: Ройтерс

Мозъчното заболяване на Северноатлантическия алианс, за което говори преди време президентът на Франция Еманюел Макрон, напредна прекалено много, ако се съди по действията на НАТО във връзка със ситуацията в Украйна.

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на заседание на комисията на управляващата партия „Единна Русия” в рамките на междупартийния форум „Екологична политика и устойчиво развитие”.

„Преди време президентът Макрон диагностицира „рак на мозъка” у Северноатлантическия алианс. И съдейки по това, как алиансът насърчава неонацистки режим в Киев, болестта е отишла твърде далеч”, отбеляза Лавров.

„Както знаете, вчера се проведе среща на върха на т.нар. Европейска политическа общност, която е по инициатива на президента Макрон.

След края на срещата ръководителят на дипломацията на Евросъюза Жозеп Борел заяви с гордост, че започва сформирането на структури за сигурност без участието на Русия.

Най-общо казано: скачат според свирката на Киев и поощряват безумните фантазии на онези, които все още са там на власт”, каза външният министър.
Според Лавров, по този начин САЩ и техните съюзници поемат върху себе си „огромна отговорност за опасното засилване на международното напрежение”, затрупването с оръжия на режима на украинския президент Володимир Зеленски, „въпреки неговите ясно заявени ядрени амбиции”, предаде bg-voice.