Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-разпознаваемото лице безспорно е бившият световен шампион по бокс Николай Валуев. Попадането му в списъка с мъже, които трябва да бъдат пратени на фронта, със сигурност изненада руското общество.

Високият над 215 см гигант след отказването си от бокса се вля в редиците на партията на Путин "Единна Русия" и някак изглеждаше имунизиран от опасността да бъде превърнат в пушечно месо. 49-годишният Валуев обаче прие поканата да се яви във военното окръжие хладнокръвно и се закле, че ще изпълни дълга си към родината.

"Дали ще отида?

Разбира се,

че ще отида!

Следващата седмица със сигурност ще се явя в наборната служба", заяви бившият боксьор, който бе известен с прякора Звяра. През 2009 г. той започва да изпитва силни болки по цялото тяло и след направените медицински прегледи се оказва, че има сериозни проблеми с костите, ставите и сухожилията. Наложи се да му направят две операции и след това да премине през тежък възстановителен процес. Здравословните проблеми слагат край на спортната и поставят начало на политическата му кариера. Заради огромните си размери и дългите години на унищожителни тренировки Валуев едва ли се е отървал изцяло от физическите си проблеми, но те не са взети предвид от комисарите, които решават кой да отиде на война и кой не. Звяра и за секунда не се замисля дали да не използва медицинската си история като оправдание да си остане вкъщи.