Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СЛУЖБА: Дориан Шопов пуши цигара пред филхармонията.
СЛУЖБА: Дориан Шопов пуши цигара пред филхармонията.

Музикантите от Софийската филхармония са в потрес от нов колега, станал известен като интернет педофил, научи "168 часа".
Той се казва Дориан Шопов и крие тъмно минало, свързано с гнусни филми, на които невръстни дечица са брутално изнасилвани от извратени нерези. Назначен е през ноември миналата година на длъжност инспектор по дисциплината. Шопов е подсъдим за притежаване и разпространение на гнусни педофилски филми в интернет. Делото тече на втора инстанция, но това не е попречило да го назначат в държавния културен институт. Виртуалният педофил е

арестуван по сигнал от САЩ преди 5 години

Кадрите, с които е задоволявал извратения си нагон, са едни от най-гнусните, които ченгета откриват в компютрите на десетките арестувани за това престъпление. Според обвинението Шопов теглил, съхранявал и разпространявал в нета хиляди клипове с хард детско порно, сред които и изнасилване на 5-годишно момиченце с дървен прът.
"Научихме за миналото на Дориан Шопов от "168 часа" и статията "Законът безсилен пред интернет педофилите". Хората, които работят във филхармонията, са дискретни и търпеливи. Едва ли щяхме да ви потърсим, ако този човек се държеше нормално. Но той е безпардонен и нагъл.

Вживява се като пазвантин и шеф на музикантите

Отговаря за дисциплината на състава, които са културни, възпитани и образовани хора. Държи се арогантно с всички. Постоянно заплашва, че щял да ни сложи на мястото. Как може човек с такова минало да работи в културна институция като Софийската филхармония", възмущават се пред "168 часа" служители на държавния културен институт. Желаят да останат анонимни под угрозата Дориан Шопов да им стъжни живота. Разказват, че в зала "България" често гостуват и детски хорове и е недопустимо човек, обвинен от прокуратурата в разпространение на гнусни педофилски филми, да се мотае около тях.
Софийската филхармония работи в мир и разбирателство до ноември тази година. Тогава в сградата на "Бенковски" 1 в идеалния център на София се появява висок белокос мъж. 57-годишният Дориан Шопов е представен като новия инспектор на музикантите. Заема мястото на стария, който е починал. По информация на "168 часа" е назначен без конкурс. Шефът на филхармонията Явор Димитров отказва информация за това как Шопов се е озовал в зала България и кой го е препоръчал з апоста с мотив, че това е нарушение на закона за личните данни. Другите служители с носталгия си спомнят за колегите си, които преди това за заемали поста на Шопов. Това са били хора на изкуството, с дългогодишен опит в сферата на музиката. Обичани са от състава и работят в разбирателство. Още с назначаването си като инспектор Дориан Шопов

започва да дерибейства,

въпреки че засега е временно на този пост, разказват служители в сградата на филхармонията. Държи остър тон и следи като куче за нередности в дисциплината. Не пропуска да напише докладна до шефовете, когато установи, че някой от музикантите е закъснял с десетина минути да влезе в сградата на филхармонията. По думите на музикантите Шопов не пропуска да се подмаже на шефовете и често фамилиарничи с тях. Подсъдимият за интернет педофилия застава на входа на сградата на зала "България" и пуши цигара след цигара на зеления килим, застлан по тротоара. Изглежда доволен от живота.
Положението му не е същото през лятото на 2006-а. На 25 юли същата година е арестуван от спецполицаи в дома си. Следен е 2 месеца преди операцията. Още тогава става известен в обществото като интернет педофил.
До задържането на Шопов се стига след мащабна разработка на ФБР срещу интернет педофилията в САЩ. Оттам установяват, че педофилска банда от град Хюстън, щата Тексас, има близо хиляда пипала по цял свят.
След акцията в 20 американски щата са арестувани 32-ма извратеняци, включително и организаторът Джерод Локмилър, който е от Лос Анджелис. Всички задържани извратеняци са регистрирани във форум с педофилска тематика. След като организаторът е тикнат на топло, сървърът на световния педофилски форум е спрян, а достъпът е забранен.

Точно това ще е оправданието
на Дориан Шопов

по време на гледане на мярката му в съда - че не е влизал с месеци там, а то е, защото не е можел. Агентите на ФБР установяват, че един от потребителите във форума е от България. Влиза с парола и потребителско име MAY BACK. Сигналът за българина в педофилския форум е изпратен до отдел "Компютърни престъпления" в ГДБОП.

Предоставена е и паролата, с която
той влиза,

за да контактува със себеподобните си по света. След 2 месеца следене, Дориан Шопов е арестуван в къщата си в софийския квартал Манастирски ливади.
До този момент Шопов не е известен на полицията. В миналото закратко е бил клавирист на групата "Златни струни". Изхранва се като преводач на свободна практика. Владее перфектно немски език и още няколко други. Женен е. Съпругата му работи в Софийската филхармония, където години по-късно ще отиде и той. Дамата също е гледала филми с извращенията над деца по настояване на съпруга си. За да тегли детско порно, Шопов е оборудвал и специална стая в къщата си. В "работния кабинет" прекарва часове наред. Има доведен син от първия брак на жена си. Днес детето живее в Швеция при родния си баща.
След задържането по сигнала от САЩ Дориан Шопов е

оставен в ареста от Софийския районен съд

Мярката е потвърдена и от градския. Повдигнати са му обвинения за притежание и разпространение на педофилски филми в интернет. От протоколите по делото личи, че Шопов още тогава не отрича, че е влизал в световния педофилски форум, където е обменял гнусни файлове с извратеняци от цял свят. Казва, че прокуратурата го обвинява в неща от миналото и че не е посещавал сайта от няколко месеца. Защитата му представя документи, че доведеният му син страда от аутизъм, но

въпреки това съдът го оставя на топло

Междувременно по време на обиска у тях и експертизата на компютъра му ченгетата откриват над 3 хиляди филма с изнасилвания на деца, повечето от които на по 5 до 10 години, но немалко от тях са с видима възраст 3-4. На някои от сцените децата са вързани и плачат, докато изверги ги изнасилват за радост на сетивата на Дориан Шопов и педофили от цял свят.
Установено е, че Шопов е обменял файлове със сродни души от десетки държави. Бил е предпазлив в действията си. Педофилите

теглили порнофилмите с деца като файлове, но те се отваряли само с парола

Следващата седмица, на 12 март, Дориан Шопов няма да следи за дисциплината в Софийската филхармония. Поне на този ден. На датата е насрочено заседание на Софийския градски съд. На подсъдимата скамейка ще се яви "инспектор на оркестъра" Дориан Шопов по обвинението на прокуратурата, че е държал и разпространявал в интернет филми с гнусни педофилски извращения.

 

Още няма извратеняк в затвора

Стотици извратеняци, съхранявали и разпространявали в интернет детско порно, са задържани само през последните години от ГДБОП. Въпреки това дейността им не престава. Сред тях са съдебен заседател, бизнесмени, студенти, учители. Последната акция на ГДПОП срещу интернет педофилите е отпреди 2 седмици.
На 24 февруари по сигнал от Германия са арестувани 9-има мъже. Те разменяли кадри с детско порно с хора от 95 държави. Така е разбита поредната международна педофилска мрежа. Въпреки епидемията от педофили в интернет, които насърчават сексуалното насилие с деца, като го търсят и потребяват, в България още няма нито един извратен, който да лежи ефективно в затвора за това престъпление. Делата се точат години наред, педофилите често се разболяват, минава давността на престъпленията.
Притежанието на педофилски кадри не се наказва от закона, а за разпространение има случаи на осъдени условно или наложени административни глоби. Законът предвижда до 3 години за това престъпление, като липсата на минимум и самопризнанията на извратеняка му осигуряват свобода, макар и осъден условно или глобен.

ШЕФ: Явор Димитров, директор на държавния културен институт, отказва подробности за случая "Шопов".
ШЕФ: Явор Димитров, директор на държавния културен институт, отказва подробности за случая "Шопов".
КОНТРОЛ: Тези музиканти редовно са инспектирани от подсъдимия за интернет педофилия.
КОНТРОЛ: Тези музиканти редовно са инспектирани от подсъдимия за интернет педофилия.
ЕДНО КЪМ ЕДНО: Отговорът на Явор Димитров е лаконичен.
ЕДНО КЪМ ЕДНО: Отговорът на Явор Димитров е лаконичен.
АРЕСТ: Шопов е с белезници през 2006 г., когато съдът гледа мярката му за неотклонение.
АРЕСТ: Шопов е с белезници през 2006 г., когато съдът гледа мярката му за неотклонение.