Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Любенов си е направил селфи в поршето си.
Димитър Любенов си е направил селфи в поршето си.

Какво точно се е случило с Димитър Любенов, след като двамата полицаи му предложили "конвоиране" срещу 200 лв.?

Адвокатката на подсъдимия коментира, че минути след това униформените се качили на автомобила си, а клиентът й - на неговия.

"Димитър се качва на колата си, а те тръгват с него, но какво е станало след това, няма да говоря за момента с оглед на развитието на досъдебното производство", обясни Ива Борисова.

Преди дни съдът окончателно остави в ареста мъжа, причинил катастрофата на околовръстното, а магистратите се мотивираха, че има достатъчно доказателства в подкрепа на тезата на обвинението, също и опасност Любенов да извърши ново престъпление.

Според събраните данни до момента шофьорът на поршето е шофирал след употреба на алкохол и наркотици. Карал е със 195 км/ч при ограничение от 80 км/час. В кръвта му са установени 1,73 промила алкохол, кокаин и други опиати.

"Искам да изкажа съболезнования, не мога да върна времето назад - коментира в съда самият Любенов. - Виновен съм, направих грешка, подлъгах се да седна пиян. Всеки прави грешка. При мен, за съжаление, първият път се оказа фатален. Моля за по-снизходителна присъда. Моля може би за домашен арест, за да мога да се грижа за майка ми."

Спомня ли си нещо французойката, която също пътува в блъснатата от Димитър кола?

"Не си спомняше нищо. Дори не знаеше, че е участвала в катастрофа. Наложи се ние да й кажем, че спътникът й е починал и е претърпяла катастрофа", разказа пред Би Ти Ви синът на пострадалата - Тибал Пети.