Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Янев КАДЪР: БНТ
Стефан Янев КАДЪР: БНТ

"Основното задължение на всички партии, които влизат в парламента, е да си взаимодействат. Хората ни избират, за да работим. Основната задача на партиите в парламента е да успеят да излъчат мнозинство и кабинет, който да преведа България през кризите."

Това заяви лидерът на "Български възход" и бивш служебен премиер Стефан Янев. Според екзитпола неговата партия е на косъм от влизане в Народното събрание. Това е първото явяване на избори на новата формация.

"Дали това ще бъде експертен кабинет, кабинет на спасението, това е въпрос на договорка и разговори. Този разговор трябва да се състои в името на българския народ", категоричен беше той.

С уговорката, че все още не е ясно дали ще бъдат парламентарно представени, Стефан Янев очерта как би действала "Български възход".

"Червените линии, които важат за нас са очертани отдавна и те са българските национални интереси. Така, че имена на партии няма да споменавам, червената ни линия е само към тези, които не спазват националните интереси", обясни партийният лидер.