Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Първите признаци на всяка разпадаща се партия е създаването на елити по места. Така се отнема възможността за съревнование. Защото какъв е смисълът да се състезаваш, щом знаеш, че на финала местата са заети.

Това дори не е бягане за публиката. При „купените състезания поне знаеш защо забавяш ход, бавиш темпото. Защото знаеш, че ако стигнеш пръв – печелиш състезанието, но губиш бъдещето си в спорта. И пари, разбира се. Невъзможността за кариерно израстване притъпява интереса. Някои партии в България достигнаха вековна възраст именно заради това. На ниските етажи по един или друг начин им се внушаваше, че могат да растат в йерархията – до определено ниво, разбира се.

Но в момента в който им бе отнета тази възможност – случаят с Корнелия Нинова – партиите започнаха да се разпадат. Лошото е, че този проблем те го изнасят навън, идеологиите са заместени от интригантство и лични войни. Които изнесоха навън и превърнаха партиите си в инструменти за лични войни. Там израстването в партиите не се допуска, демотивира масата и тя се отдръпва, защото вижда безсмислието на всичко, в което, казано с езика на романтиката, са вярвали. А всяко начало, дори в партиите е заредено с романтика. И ако в момента някои нови формирования, използвани като партии е причината да увлекат скрити, приспани потенциали със себе си. Разбира се, това е стимул и да увлекат негативното от други партии – кариеристи, хора с амбиции, но без визия. Така, между другото, започна разпадът на СДС…

Така се разпадна и НДСВ. И този тип хора запълниха свободното пространство в новите партии, създавайки, благодарение на опита си онова чудовище, което се храни с романтика. Тука този тип хора, имайки опита от предишните си битиета започват да внасят своя морал – наследственост, кариеризъм, несменяемост…

А поради липса на аристокрация и ценностна система в българина, те създават и една нова партокрация по подобие на тази, към която не са могли да се прикрепят… И започва разпадът… Изтощените от нереализирани амбиции ще отидат другаде… И ще създадат нова партокрация. Защото са заразени. И са видели как става това.