Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двама са осъдени за шофиране след употреба на алкохол по обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново, съобщиха от институцията.

По бързо производство шофьор на ТИР е осъден, че е седнал зад волана на камиона след употреба на алкохол. Н.Т. е признат за виновен за това, че на 16 септември в землището на гр. Килифарево, обл. Велико Търново, управлявал товарен автомобил с прикачено полуремарке с концентрация на алкохол в кръвта си от 1,47 на хиляда.

След установяване на деянието по искане на прокуратурата той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. В рамките на пет дни делото е приключило и тираджията е осъден на две години лишаване от свобода условно с пет години изпитателен срок, глоба 1000 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от две години. Определението на Районен съд- В. Търново не подлежи на обжалване и има последици на влязла в сила присъда.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Велико Търново, 47-годишен мъж също е осъден за шофиране на автомобил след употреба на алкохол. На 10.01.2022 г. обвиняемият обърнал няколко чаши, след което седнал да кара собствения си лек автомобил. В района на с. Леденик, община В. Търново той загубил контрол над колата и самокатастрофирал, като се качил върху мантинелата.

При извършената проверка е установено, че е бил с концентрация на алкохол в кръвта 2,01 на хиляда. Осъден е на десет месеца лишаване от свобода, условно с три години изпитателен срок, 190 лева глоба и е лишен от право да управлява МПС за срок от 12 месеца. Делото е приключило със сключено в съдебната фаза споразумение, което има последици на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.