Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Катастрофата стана в неделя СНИМКА: Фейсбук/Катастрофи в София
Катастрофата стана в неделя СНИМКА: Фейсбук/Катастрофи в София

„Очевидно не е добре да караш, когато си пиян и дрогиран. За нас това е убийство”, това заяви един от синовете на французина, който загина при жестоката катастрофа на Околовръстното в неделя. По думите му майката остава в лошо състояние с множество счупени кости и прешлени.

Както "24 часа" писа, загиналият французин Лорен Пети е бил на рожден ден в Банско, където синът му е женен. Пети и съпругата му решили да го изненадат за рождения му ден и дошли на гости. Катастрофата става в деня, в който семейството си тръгва от България. Те имат още трима сина, пише Нова тв

„Бяха казали, че ще се обадят, когато пристигнат във Франция. Никой не ни се обади. През целия ден се опитвахме да се свържем. Първо помислихме, че са уморени заради дългото пътуване. Звъняхме им на всеки час. Вечерта се притеснихме. Обадихме се в хотела и оттам ни казаха, че е станала катастрофа”, разказа Самюел, който живее в Банско.

„Свижданията в болницата са трудни. Сега тя е на легло, не трябва да се движи в продължение на 45 дни и дори повече. В съзнание е, но е объркана. Заради лекарствата, които й дават, не разбира напълно какво се е случило, дори не знаеше, че е претърпяла инцидент”, разказва още той.

„За нас сега е от значение нашата майка и тя да получи най-добрата помощ. Искаме да си я приберем у дома в добро състояние. Има счупвания на гръбнака. Искаме да сме сигурни, че един ден тя ще ходи отново и всичко ще е наред”, казва Самюел.