Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжна прокуратура – Велико Търново привлече като обвиняем и задържа до 72 часа 40-годишен рецидивист за опит за умишлено убийство на мъж от същия град. Това съобщиха от държавното обвинение. 

Екшънът се разигра посред бял ден на  25 септември на ул."Мармарлийска", след като извършителят и негов авер, засекли жената на втория с чужд мъж. Избухнал скандал и размяна на юмрюци между четиримата. Тогава опасният рецидивист, с 19 криминални и съдебни регистрации, извадил нож и нанесъл на 50-годишния търновец 3  прободни рани с нож в областта на корема и гърдите. Намушканият продължава да е в критично състояние в болницата във Велико Търново. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, като престъплението е останало недовършено поради независещи от дееца причини, уточняват от прокуратурата.

От материалите по делото може да се направи обосновано предположение, че именно М.М. е извършител на престъплението, което се наказва с лишаване от свобода. Налице е реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, преценили от обвинението. 

С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Велико Търново, той е задържан за срок до 72 часа, като предстои внасяне на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража в Окръжен съд – Велико Търново.