Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокурорите Чавдар Грошев (вдясно) и Атанас Илиев изнесоха подробности за побой над детето от осиновителката. Снимка: Авторът
Прокурорите Чавдар Грошев (вдясно) и Атанас Илиев изнесоха подробности за побой над детето от осиновителката. Снимка: Авторът

Психиатри изследват състоянието на жената,  била го хапала, за да го свести

Съдебно-психиатрична експертиза ще каже какво е състоянието на 41-годишната Анка Михайлова, чието осиновено момиченце на година и 9 месеца е с опасност за живота в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Становище от психиатри е било поискано заради твърденията на майката, че детето е паднало от спалнята и тя започнала да го хапе, за да го свести. 

"Заключението трябва да бъде готово до ден-два", съобщи заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев. (Още от думите му - във видеото.) Назначена е и съдебномедицинска експертиза на детето, но първоначалното заключение на лекарите от болницата е, че травмите няма как да са настъпили при падане от леглото. По тялото на момиченцето има и стари наранявания. 

Детето е постъпило в УМБАЛ "Свети Георги" към 23,30 часа на 23 септември. Било закарано там от майката и неин съсед, защото тя няма книжка. Там тя обяснила за падането на момиченцето, впоследствие - когато й е повдигнато обвинение, е отказала да дава обяснения. "Детето има черепно-мозъчна травма, разкъсване на белия дроб и други травматични увреждания", обясни районният прокурор Чавдар Грошев.

Анка Михайлова е в ареста за 72 часа, прокуратурата ще поиска от съда задържането й под стража. За нанесената на детето тежка телесна повреда може да получи от 3 до 15 години затвор.