Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

През нощта ще вали и на много места в Западна и Централна България. Минималните температури днес ще бъдат между 13 и 18 градуса, в София - около 12°, а максималните - между 22° и 27°. Днес ще бъде ветровито, с превалявания, на повече места, по-интензивни и придружени от гръмотевици след обяд и привечер.

Предупреждение за значителни количества е обявено в Западна България и централните части от Дунавската равнина, а за временно силен южен вятър - в Югоизточна България и на север от планините.

Ветровито ще бъде и по Черноморието, с умерен, по южното крайбрежие временно силен вятър от юг-югозапад. И там ще превалява, главно в следобедните часове.

В планините ще духа умерен и силен запад-югозападен вятър. Ще има и валежи, на повече места и придружени от гръмотевици, през втората половина на деня.

Ветровито ще бъде и на Балканите, повече в южната половина от полуострова. Валежи, на места значителни и придружени от гръмотевици, ще има в западните и централните райони.

Ще вали и на много места в Европа. Причината – обширна област от ниско атмосферно налягане, която обхваща по-голямата част от континента, включително и Балканите. Слънчево, но по-хладно от обичайното, ще бъде на Пиренеите.

През следващите пет дни у нас ще се задържи топло за сезона. Ще преобладава слънчево време с по-голяма вероятност за локални превалявания в сряда, четвъртък и събота.