Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Катастрофата, при която Любенов уби Пети, стана в неделя сутринта. СНИМКА: НОВА ТВ
Катастрофата, при която Любенов уби Пети, стана в неделя сутринта. СНИМКА: НОВА ТВ

Бизнесменът Димитър Любенов в 4,05 часа в неделя сутринта удря със своето “Порше Панамера” форд, в който на задната седалка се вози френско семейство.

Преди два часа чужденците са тръгнали от своята почивка в Банско, за да се върнат в родината си. Зад волана бил служител на хотела, в който Брижит Лабиш и Лорен Пети са отседнали. Малкият “Форд Фокус” се движел по околовръстното в посока летище София, откъдето в 7,30 ч излитал самолетът им за Париж.

В района на “Ринг мол” обаче поршето на 39-годишния Любенов се включило от локалното. Очевидци твърдят, че шофьорът управлявал скъпия си автомобил агресивно и ги подминал с над 200 км/ч. На локалното не се огледал и ударил странично в задната врата форда. Сблъсъкът бил толкова силен, че автомобилът с чужденците се обърнал по таван.

Инцидентът станал пред линейка, която веднага спряла. Любенов, който нямал травми, излязъл от колата си и според очевидци се държал нагло.

Възмутен от агресивното поведение на шофьора, човек от спрелите край удара коли обясни пред “24 часа”, че когато го попитали как може да кара така и да убие човек, той попитал: Какво ви пука за някакви французи, вие българи ли сте?.

Биляна Борисова, също станала свидетелка на поведението на Любенов, коментира във фейсбук: Софийският пияндурник говореше по телефона, цитирам: “Ударих една кола, панамерата е на кайма!”, казал Любенов на свой приятел, с когото разговарял по мобилния телефон. Тогава Борисова и нейните приятели влезли в спор с шофьора от поршето, който отново избил словестно на псевдопатриотизъм по адрес на ударените французи.

През това време шофьорът на форда опитвал да извади от колата двойката пострадали чужденци.

Когато полицаите пристигнали, Любенов първо отказал да бъде тестван с дрегер за алкохол и дрога. Все пак по-късно дал кръвна проба във ВМА. По това време пожарникари срязали форда и измъкнали Лабиш и Пети. Бърза помощ само констатирала смъртта на 64-годишния мъж.

Шофьорът на малкия форд е със съмнения за комоцио и е във ВМА, а Лабиш е закарана в противошоковата зала на “Св. Анна” със счупен прешлен и фрактури на таза.

Засега няма данни с колко точно километра в час е карал Любенов.

“При всички положения спортният автомобил не се е движел с разрешената скорост 80 км/час”, заяви инспектор Слави Лазов от Пътна полиция. За да се установи скоростта, е назначена комплексна автотехническа експертиза.

Любенов е собственик на две фирми за внос на коли и пречистване на отпадни води. Той има 29 фиша, повечето за превишена скорост, половината не са били платени и са на стойност 1950 лв.

Шофьорът на форда има 5 глоби, като всичките са платени.