Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Калин Георгиев Кадър: Нова тв
Калин Георгиев Кадър: Нова тв

"При всички положения в каналите за мигранти участват и служители на ДАНС, на другите специални служби и на чужди специални служби", това коментира бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев.

„Не е необходимо да сатанизираме само МВР. Чувал съм, че казват за една командировчица - количка, две командировчици - апартаментче. Това е въпрос на пазарлък. Системен проблем е”, добави той.

„Когато държавата се опитва да се справи с нелегалната миграция, използвайки целия си ресурс, и виждаме, че често едната ръка не знае какво прави другата - това означава, че някъде на много високо равнище има системен проблем при управлението на тази криза”, смята още бившият главен секретар.

Според Георгиев проблемът на България е, ако тръгнат всички тези хора, които се намират в Турция.

„Тогава нито „Гранична полиция”, нито армията, нито Путин може да ги спре. Това, че мигрантите използват морската граница на България, не е ново”, каза той пред Нова тв.

Калин Георгиев коментира и случая Семерджиев. Според него е объркана цялата система на подбор и кариерно развитие в МВР.

„Ние само казваме, че има подбор и кариерно развитие, но на практика такова нещо отсъства. Нито един политик не иска да има силна система на МВР и силни контролни органи. Защото никой не обича да му гледат в канчето”, подчерта още той.

Хората в Народното събрание трябва да оценят факта, че България е на границата на войната, смята още той.

„Не можем да продължаваме да разцепваме, да делим системата за национална сигурност и да я унищожаваме, когато на прага ни има война. Но никой не се интересува от тази работа”, коментира бившият главен секретар на МВР.