Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лекарят сам установява, че има „Генът на воините“, присъщ на най-бруталните престъпници

Оковани и с охрана. Така осъдените доживот престъпници бяха конвоирани до стаята на Джеймс Фалън в Калифорнийския медицински университет. Там, в кабинета на последния етаж на сградата, един по един те биваха подлагани на скенер на глава.

Така в средата на 90-те години младият невролог започва да изследва мозъците на убийци, изнасилвачи и психопати, извършили най-тежките рецидиви. В проучването му, което ще промени завинаги криминологията, на доктора е предоставен апарат за позитронно-емисионна томография (PET, един от най-иновационните диагностични методи, чрез който не само се виждат органите във вътрешността на тялото, а и се определя как те функционират –бел.р.).

Чрез този апарат и с помощта на няколко доказани медицински метода той забелязва поредица от приличащи си белези в една определена част на мозъка на изследваните престъпници. Десет години след като прекрачва прага на университета, Фалън приключва с анализа. Готов е да го представи на колегите си, а по-късно на знаменити изследователи и учени.

Как установява диагнозата си, четете в сп. "Космос"!