Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Руският външен министър Сергей Лавров СНИМКА: РОЙТЕРС
Руският външен министър Сергей Лавров СНИМКА: РОЙТЕРС

Руският външен министър Сергей Лавров отхвърли на заседанието на Съвета за сигурност на ниво външни министри западните обвинения, касаещи войната в Украйна и разкритикува, по думите му, "безнаказаността" на Киев, предадоха световните агенции, съобщи БТА.

"Киев дължи безнаказаността си на своите западни партньори", подчерта Лавров пред западните си колеги, както и пред украинския външен министър Дмитро Кулеба, който също бе на заседанието.

После министърът заяви, че в Киев има нацистка тоталитарна държава и че Украйна е останала ненаказана за действията си от 2014 г.

"САЩ и техните съюзници със съучастието на международните организации за защита на правата на човека прикриха престъпления, извършени от режима на Киев", каза Лавров.

Той също така отхвърли и работата на Международния наказателен съд, в който Русия няма никакво доверие. Лавров каза, че Международният наказателен съд не е обърнал внимание на над 3000 сезирания за престъпления срещу жителите на Донбас.

Външният министър каза още, че кризата в отношенията със Запада е в резултат от кръстоносния поход на НАТО. Той подчерта, че всички виновни, в това число и наемници, ще отговарят за военните престъпления в Украйна.