Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бареков е вреден за властта и за медията, в която работи
Бареков скъса вестник “Труд” в ефир и предизвика единствено негативни реакции. Включително и на премиера Борисов, когото галено нарича “Бойко” и постоянно парадира с близките им отношения.
Може да се каже, че с този жест господарите на Бареков от ДПС си обърсаха задника, където трайно е полепнал Барека. От известно време той
понамирисва в ефира
 на тази телевизия
и цапа иначе
лъскавата  фасада
Бареков дълги години бе водещ в най-голямата българска медия бТВ, но никой не каза защо си отива от екрана . Пише по разни форуми, че е заради корупция. Бил вземал пари, за да прави пиар на определени личности, което ронело авторитета на телевизията. Редно е впрочем този въпрос да бъде напълно изяснен - защо Бареков бе принуден да напусне бТВ и заради колко точно лева.
Така или иначе, Бареков се вмирисва още на предното си работно място, където в началото наистина бе гледан, а рейтингът му бе висок.
Сега се опитва да направи високорейтингова и кабеларката, в която води, но нещо не се получава.
След като стомахът на предишните му работодатели се освободи от него, вместо да отиде в канала, а оттам в пречиствателната станция, Бареков в този си вид и миризма залепна за новия медиен монополист Делян Пеевски. Трябва да се признае, че за разлика от водещия шефът му - депутат от ДПС, е възпитан и дискретен човек. Никога не би скъсал вестник в ефир само защото е публикувал неприятна за силните на деня информация или защото не е успял да купи и него.
Но за това си има Бареков, който въплътява в думи и действия желанията на шефовете си.
 Днес Бойко Борисов е най-светлата фигура в медиите, контролирани от ДПС, където водещ журналист е Бареков.
Но преди парламентарните избори премиерът беше "Боко Тиквата", наричаха го мутра и какъв ли не. С единствената цел да не дойде на власт и да разгони фамилията на тройната коалиция.
Но Борисов спечели. И стана най-добрият, най-усмихнат, най-силен. И забрави да разгони фамилията на тройната коалиция.
До днес остава тайна за обществото каква бе цената на неуспешната кампания под надслов "Боко Тиквата". Защото премиерът е честолюбив човек и много трудно би преглътнал всички клевети по негов адрес от хората, които днес го възхваляват.
Да си угодна медия за всяка власт, сигурно е много сладко. Бареков ще каже най-добре. Но явлението "Бареков", макар и понамирисващо, е много вредно както за самата власт, така и за медията, която представлява. Разбра го тройната коалиция, и Борисов ще го разбере, но дано да не е прекалено късно. Излиза, че който е обслужван медийно от барековци, накрая губи. А финансовата империя, благоденстваща с държавни пари, оплита следващия управляващ. Използва слабостите му, изсмуква го и го захвърля в бунището на историята. Но това няма да продължи безкрайно. Гражданското общество се съвзема, Брюксел наблюдава, че и санкционира.
Хората не са толкова прости. Не може само с хвалебствия в контролирани медии да им се внуши, че всичко е наред. И в тази връзка напъните на Дудука да къса вестник "Труд". Написали, че мъжът на депутатка от ГЕРБ не платил наема за заведението си и това отприщва гнева на водещия. Масло в огъня налива и омразата на шефовете му към "Медийна група България", която не успяха да превземат чрез подставеното си лице Христо Грозев. И в безсилието си решиха, че ще си бършат задниците и полепналите по тях дудучета с вестник "Труд".
Медията преди всичко е коректив на властта. Точно с тази си роля е полезна за нея и за обществото. Когато управляващите нагазят в калта, медията казва: "Мръсни са ви обувките, ето как може да ги изчистите". А не като Бареков: "Браво, другари управляващи, колко добре ви стои тази кал на чепиците! Това означава, че сте слезли при хората, за да чуете проблемите им! Алилуя!!!" И властта вземе, че си повярва.