Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 България е с най-ниската минимална заплата в Европейския съюз - 138 евро, сочат данни на Евростат. Гърците след намалението ще вземат по 600 евро или около 1200 лева. По този повод в южната ни съседка за малко не сравниха Атина със земята. “Как ще живеем с тези пари" - крещяха комшиите. Ами питайте нас, българите. Помня, че през 1997-а заплатите ни бяха по няколко долара, но само малко поопърлихме парламента, вдигнахме няколко барикади и всичко се размина с едни предсрочни избори. Та по-добре да не ни стигат, дори и фалирали. Нищо че сме отличници по бюджетна дисциплина.
 Депутатите замразиха заплатите си на нивото от края на 2009 година. По този повод Асен Агов разви сценката “Как депутатите отиват на работа сутрин". Часът е 8,40, пристигат депутатите в редица по жълтите плочки, с вериги на вратовете, облечени само с един чувал, боси при минус 15 градуса. В дясната си ръка държат бич и се бият по гърба. Тогава обществото ще бъде щастливо. “Аз си представям - продължава Агов - как в тази сцена ще спре един бял "Мерцедес" и отвътре блондинка ще подхвърли монета на депутатите. Обаче кой ще гласува за такива нещастници, уважаеми народни представители" - попита Агов.
А, има и друг вариант: Как спира лъскав парламентарен мерцедес пред известен офис, а вътре на депутатите раздават мобилни телефони “Верту". Или как договарят в “Радисън" поредното лобистко изменение в някой закон. Или как си гледат часовниците от Rolex нагоре, а джиповете - от БМВ до "Ауди". Кой ще гласува за такива ояли се депутати, уважаеми народе?
 Първанов зареди политическата карабина. На специална пресконференция експрезидентът изфуча на управляващите като архар на бракониер. Ще го проверяват, нямали право. Гоце беше видимо изнервен, размахваше пръст и стреляше по врага с ГЕРБ-еров билет и неговия оръженосец Яне Янев. “Ако Яне ще носи копието на Бойко, работата е опущена" - коментираха във фейсбук. Според Първанов това са политически атаки на управляващите, които искат да го дискредитират преди наближаващия конгрес на БСП. Опонентите му пък твърдят, че пресконференцията е добър начин да попаднеш в новините. Добре дошъл отново в реалната политика, г-н президент.
 Бюджетът в здравеопазването е като чорапогащник на магистрална уличница, твърди известният проф. Милан Миланов. Професоре, ако отваряте дума за дупките - правителството е факир в тяхното прозрачно запълване. Въпреки че от улична дупка и магистрална проститутка отърване няма. Защото те са неизбежни, като лекар върху медицинска сестра.
 Люта зима, сняг до пъпа, наводнения, протести срещу АСТА и скъпите горива… даже Корнелия Нинова на парламентарен контрол, а ГЕРБ продължават да водят във всички социологически сондажи. Въпреки че Бойко уволни 5 висши чиновници за 5 работни дни. Пък Станишев викаше преди време: “Няма да ги хвърлям на вълците." Хвърляй бе, будала, иначе теб ще оглозгат.
 Познати работи: Дъмпела се опитал да убие Багата в нощен бар. Нови 5 коли изгоряха за нощ. Цените на лекарствата няма да падат. Сметките за парно - пак надписани.