Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Лозанов СНИМКА: "24 часа"
Георги Лозанов СНИМКА: "24 часа"

Ценностите на партиите остават неразпознаваеми, няма база за диалог - няма и как да се изгради трайна конструкция за управление на страната

Медийните кампании преди изборите имат две части - предизборна битка и ревю. От този парад политиците с реални шансове за влизане в парламента не са недоволни. На фона на гастрольорите те стоят по-органично. Няма добър начин това да бъде премахнато. А за гастрольорите - колкото по-често има избори, толкова по-добре".

Това каза пред БНР медийният експерт Георги Лозанов.

Политическата реклама клони към продаване на пиар продукти и емоция.

Според него днес няма много възможности за диалог, "защото обикновено той се случва на базата на ценностна близост":

"В политическата ни ситуация ценностите на партиите ставата неразпознаваеми. В дебатите върви антиговорене, което обаче руши политическата система и доверието на хората... Колкото по-скарани са българските политици, толкова по-трудно е да си представяме трайни и валидни конструкции, върху които да стъпи управлението на страната".

И припомни своя теза отпреди две години, че в България е настъпил краят на лидерската политика.

В предаването "Преди всички" медийният експерт посочи основната разделителна линия между партиите - дали си "за", или си "против" Владимир Путин.

"След изборите ще се разкрият по-ясно реалните позиции по тази основна тема. Говоренето за газа е редовно в кампанията. Газът в момента е оръжие и да се правим, че това е стока за бита, това е заставане на страната на Путин. В агресивната си политика Путин докара нещата до там, че не може да има неутралитет".