Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Алла Пугачова
Алла Пугачова
  • След погребението на Горбачов постсъветската икона констатира, че родината ѝ е загубила способността да прави компромиси.
  • Анализатори видяха зад нейните думи поколението на СССР, което се изправя срещу днешния хазяин на Кремъл

“Браво, Алла Борисовна!”, “Респект”, “Най-доброто изпълнение на Алла Пугачова от много години”. С подобни коментари руски потребители в социалните мрежи реагираха на призива на прочутата певица да бъде обявена от руското министерство на правосъдието за чуждестранен агент. Изявлението артистката направи в инстаграм и за часове публикацията ѝ натрупа над половин милион харесвания.

С този ход Пугачова реагира на Кремъл, който включи в списъка на физическите лица - чуждестранни агенти, съпруга ѝ, телевизионния водещ Максим Галкин. Като основание за това бе посочено “осъществяване на политическа дейност”, докато получава финансиране или друга помощ от Украйна.

73-годишната Пугачова е съветска и постсъветска икона, която може би е най-известната жена в Русия.

Вестник “Ню Йорк Таймс” дори я нарече “богинята на руския поп, московската Тина Търнър с нотка на Едит Пиаф, чиито песни са дали глас на копнежите на милиони”. Тя е продала повече от 250 милиона записа, което би я наредило сред най-продаваните музикални изпълнители в света. Заради това културната мощ на Пугачова е уникална. Тя е обичана като любимката на Америка Доли Партън, вездесъща е като Мадона и е наблюдавана отблизо като Ким Кардашиян, пише “Политико”.

“Моля да ме запишете в редиците на чуждестранните агенти на моята любима страна, защото съм солидарна с моя съпруг, честен, достоен и искрен човек, истински и неподкупен патриот на Русия”, написа певицата. Пугачова допълни, че мъжът ѝ желае просперитет на родината, спокоен живот, свобода на словото и край на смъртта на нашите деца за илюзорни цели, които правят страната ни изгнаник и затрудняват живота на нашите граждани.

Изказването на Пугачова в подкрепа на съпруга ѝ Галкин не съдържаше думата “Украйна”, но по-голямата част от потребителите го приеха именно като критика към руското нахлуване в съседната държава и високо оцениха тази нейна стъпка. Някои в социалните медии бяха по-резервирани. Отбелязвайки, че Пугачова

изобщо не се противопостави на войната, а само “подкрепи съпруга си и нищо повече”

Негативни коментари за Пугачова дойдоха от руски политици, както и от общественици, известни с лоялността си към Кремъл. Така например телевизионният водещ Владимир Соловьов написа: “Почивай в мир, Алла Борисовна...”. В неделя депутатът Пьотър Толстой пък каза, че съжалява, че руската легенда е “загубила връзка с реалността”.

След началото на руската инвазия Максим Галкин се изказа с остри критики за войната. Той коментира и военните престъпления на руските войници в Буча и отбеляза, че войната не може да има оправдание. Пугачова няколко пъти намекна за антивоенната си позиция, но не коментира директно нахлуването в Украйна.

След започването на военните действия двойката отиде в Израел. В отговор на слуховете за емиграция певицата подчерта, че е заминала да се лекува и да почива и няма да остава там завинаги. В края на август звездата се завърна в Русия и обяви, че се е прибрала, за да “подреди нещата” в главата си.

В миналото Пугачова е била почитана както от Путин, така и от първия президент на Русия Борис Елцин. Наскоро певицата присъства на погребението на първия президент на СССР Михаил Горбачов. След церемонията тя каза, че страната е загубила способността си да прави компромиси.

Освен това легендата на руската поп музика изрази мнение, че филантропията и благородството “са изчезнали някъде” в Русия.

Певицата съжали, че е отминала ерата, когато руснаците получиха свобода, престанаха да бъдат “империя на злото” за целия свят и да се страхуват за бъдещето на децата си.

Експерти дори твърдят, че с тези думи на Пугачова поколението от времето на СССР се опълчва на Русия на Путин. Както се изрази един афористично настроен наблюдател “дълбокият Съветски съюз се противопостави на войната в Украйна”.

Всъщност това, което е рускоезичният шоубизнес, който има пазар в целият бивш Съветски съюз и се определя като “меката сила” на Кремъл, търпи невероятни загуби. Пугачова пробива с българска песен, а най-широка известност получава с песни на латвийския композитор Раймонд Паулс. И двете страни са част от ЕС и са обявени от Москва за вражески, а в Украйна е мегазвезда. Сега няма как да работи там - независимо дали има, или не санкции, тя се възприема от страната на агресора.

Преди време говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза, че Путин се държи съвсем нормално с Пугачова. “Те се познават, срещали са се няколко пъти”, каза прессекретарят.

В годините на управлението на Путин тя остана неизменна звезда в страната. Държавният Канал 1 дори предложи пряко отразяване на 70-ия ѝ рожден ден през 2019 г., наричайки я “примадоната на националната сцена”. Президентът я награди с Орден за заслуги към отечеството през 2014 г.

Самата Пугачова е родена в Москва на 15 април 1949 г. Още от детството си се увлича по музиката и на 5-годишна възраст участва в концерт в Колонната зала на Дома на съюзите. Тя ходи на редица фестивали и песенни конкурси. През 1975 г. печели голямата награда на фестивала “Златният Орфей” в България с песента “Арлекино” на българския певец и композитор Емил Димитров.

През 2009 г. певицата оповестява, че прекратява гастролите си.

Алла Борисовна е известна не само с невероятните си изпълнения и талант, а и с любовните си романи. Медиите твърдят, че

сърцето на руската попдива никога не е оставало празно

Звездата има пет брака зад гърба си. Най-известният е с българския арменец Филип Киркоров. Съюзът им продължава 11 години. На всички е известно, че Киркоров е бил горещ фен на певицата още от детството си и години наред е търсил нейното благоразположение.

Петият брак на Пугачова е именно със заклеймения от Москва Максим Галкин. Той е известен артист, комик, певец и водещ. Запознава ги бившият съпруг на Пугачова Филип Киркоров през 2001 г., а от 2005 г. живеят заедно.

Женят се през декември 2011 г. На 18 септември 2013 г. се появяват близнаците Елисавета и Хари, родени на звездната двойка от сурогатна майка.

Бъдещите съпрузи се срещат на “Славянския базар” в беларуския град Витебск. Там Алла е председател на жури, а в рамките на този фестивал Галкин трябвало да има дебютен самостоятелен концерт. Скоро след запознанството си Галкин и Пугачова записват дует, след който пресата започва да пише за техните отношения.

Комикът признава, че любовта между тях не е пламнала от пръв поглед, а след месеци срещи, в които се родили искрени чувства. Галкин е с 27 години по-млад от певицата и с 5 от дъщеря ѝ Кристина Орбакайте, която е на 47 години. Това обаче не пречи на любовта им.