Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов Кадър: Фейсбук
Бойко Борисов Кадър: Фейсбук

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на предизборна обиколка. По време на посещение в Поморие той разговаря с украинци.

В нашата централа стои вашето знаме, обърна се Борисов към деца украинчета, които почиват на нашето Черноморие и с които той се срещна в Музея на солта в Поморие. "Щом сте доволни, няма какво да кажа. Поздравете родителите си, сприятелете се с нашите младежи. И трябва така да стане - всяка година да идвате", обърна се лидерът на ГЕРБ към децата. "Слава Украйна!", обърна се Борисов към тях, "Слава!", отвърнаха му децата в хор.

Борисов също разгледа музея. "Какъв робски труд е било, а, Любе", обърна се той към Любен Дилов, който е с него на обиколката. Заедно с него са и водачът на листата на ГЕРБ в Бургаско Жечо Станков и кметът на Поморие Иван Алексиев. Лидерът на ГЕРБ разгледа и солниците.

В Европа, в Америка, тези жестове с децата от Украйна се приемат много добре, допълни той.

Защо слагате каруцата пред коня. Първо, изборите зависят много от президента Радев - дали ще осигури честни избори. Ако направят същата далавера с машините... А в зависимост от резултата, ще дойдат и вариантите. Така Борисов коментира на въпрос дали ще успее ГЕРБ да състави правителство в следващия парламент, ако е първа политическа сила.

Ако така продължат да падат цените на бензина и нафтата, значи сме били прави, че се изнасят големи суми, далавери в огромни размери. За 30 дни, откакто ги няма "Промяната", с 30% паднаха цените. Те са работили да ощетяват българския народ, всеки ден са ви бъркали. Всеки ден по стотинка от джоба на всеки ви, коментира Борисов.

За разлика от другите държави, България е производител и е престъпление да се говори за скъп ток, коментира Борисов. Инфлацията в България идва от цената на тока. И това не е небрежност, а е направено с умисъл за определени кръгове, допълни той.

Цени, инфлация, хаос - навсякъде го има. Виждате какви далавери излизат в МВР, по границата. То е било чудо! Затова сега трябва да се опитаме да нормализираме държавата, допълни Борисов. И обясни, че старият модел никога не може да се върне.

Ние произвеждаме всичко - жито, царевица, ток, сол, всичко, допълни той.

И като ги слушам - толкова самонадеяни и самоуверени, критикува той предишните управляващи. Реалният живот всеки ден опровергава тях и потвърждава казаното от нас.

Не очаквах толкова да са счупили държавата. Ако народът знае реално какво са правили тези хора, какво са причинили, то е се едно да минете през тези солници и да ги разбутате, а после да искате да се изпари водата. Да, ама идва зимата и слънцето вече не е толкова силно. Няма как да се оправи счупеното.

По повод усилията на репортерка да държи голям микрофон, Борисов разказа как е давал караули пред портрета на Георги Димитров и се бил научил да спи прав.

Очаквайте подробности!