Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- За първи път чувам министър да поема вината за някоя бъркотия. Трайчо Трайков дори си призна, че не е обърнал необходимото внимание на документите по АСТА и отсече: "Да съм чел." Така е, баба ми викаше: "Кьорав карти не играе." Но пък и премиерът не остана по-назад, като го оправда с безхаберието на тройната коалиция. Обикновено всяко ново правителство си мисли, че светът започва от него. При бат' Бойко е точно обратното - всичко (лошо) е започнало при предишното управление. Сегашното само го надгражда...
- Също така за пръв път се създава парламентарна анкетна комисия, която да проверява вече бивша президентска двойка. Депутатите ще проучват помилванията, опрощаванията на държавни вземания и даването на гражданство. Като за начало се разбра, че кашата с приподписването на указите е пълна и че дори не се знае броят на помилваните. По последни данни - 455, от които 232 убийци. За 10 години - по двама на месец. Питам се какво ли правят в момента. 
- Лидерът на БСП във Варна - Медузата Гуцанов, мълчи, мълчи, па току изгуца някой шедьовър. Ето и сега: "Напълно е възможно президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и лидер на БСП Сергей Станишев да е следващият Жозе Барозу", смята следственият политик. Може, разбира се, то преди години и царя го бяха нарочили за президент на ЕС. Аз мисля, първо, да се разберат с Гоце за вътрешните постове в столетницата, пък за другото има време. А Ради Грозев пише по този повод във фейсбук: "Сега е ясно, че ЕС наистина ще се разпада."
- Преди време спонтанна група адвокати от София до Сливен официално поискаха да знаят с кои съдии си говори вицето и шеф на МВР Цветан Цветанов. Той пък поиска да се направи регистър на разговорите между адвокатите и съдиите. Я-ааа, идеята май не е толкова лоша. Щото, ако се разчуе какво и за колко си приказват, наистина на някой ще му изпадат зъбите. 
- В интервю за книгата "Моделът на успеха 22", царят казва за Бойко: "Даже веднъж, спомням си, че на шега му рекох: "Генерале, вие сте много млад, ама аз като много по-стар си спомням, че баща ми казваше: "Градоначалникът на София е трамплинът за министър-председател." Така че политическите шамани да не се ха-бят. Картинката е ясна - след 5 години Борисов - президент, Фандъкова - премиер. Пък може и да ни потръгне. 
- Соцдепутатката Корнелия Нинова даде Мирослав Найденов на прокурор заради съмнения за корупция. Набеденият земеделски министър заяви, че Нинова е специалист по антикорупция колкото талибан по антитероризъм. 
- Един бонус отряза главата на Нели Нешева, която за 3 години беше третата директорка на НЗОК. По този повод осъвремениха един не толкова стар виц: Минава човек покрай здравната каса и гледа - опашка. - За какво се редите - пита човекът. - За шеф на касата - отговорили му. - Е, опашката е голяма - зачудил се мъжът. - А, няма страшно, тя върви бързо - успокоили го чакащите.