Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Володимир Зеленски СНИМКА: Ройтерс
Володимир Зеленски СНИМКА: Ройтерс

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че войските на Киев са отвоювали от руските сили няколко селища в района на Харков в североизточната част на страната. В редовното си обръщение той съобщи, че има добри новини, но добави, че сега не е подходящият момент да се назовават населените места, където се е върнал украинският флаг.

През последните дни наблюдатели съобщават за пробив на украинските сили в района на Харков, но официално потвърждение до този момент не бе направено. Харковска област е частично окупирана от руски войски от началото на войната. Градът, който е вторият по големина в Украйна, не е превзет, но редовно е обект на руски удари, предаде NOVA. 

„Тази седмица имаме добри новини от района на Харков. Вероятно всички вече сте чули съобщенията за действията на украинските защитници и мисля, че всеки гражданин се гордее с нашите войници. Това е заслужено и правилно чувство. Още не е време обаче да се назовават конкретни населени места, в които се връща украинското знаме”, каза Зеленски.