Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мая Манолова
Мая Манолова

Българските политици от всички партии и към отговорните институции незабавно да окажат помощ на пострадалите от водната стихия села Богдан и Каравелово.

Това призова лидерът на Изправи се България Мая Манолова пред БНТ.

„Моят апел е към служебното правителство – не просто отидете, а направете всичко възможно хората да получат финансова подкрепа СЕГА, незабавно, в момента!“, каза лидерът на Изправи се България.

Мая Манолова представи приоритетите на партията, които са базирани на основни проблеми на българските граждани. Кампанията „Не плащай“ призовава хората да спрат издължаването на изравнителните си сметки за парно до 14 септември – след тази дата те ще бъдат коригирани и много по-ниски. Смелото решение на Изправи се България е да ореже свръхпечалбите на ЕРП-тата, топлофикацията, като по този начин защити интересите на енергийно бедните в България - повече от 3 млн. души. „Оставени без контрол, монополистите ограбват хората!“, критикува тя.

Във връзка с надигащото се недоволство и протестите в Европа срещу високите сметки, Манолова ги определи като самозащитна реакция на европейските общества, които не желаят да плащат цената на геополитическото противопоставяне между САЩ и Русия. „Цената я плаща Европа и всички ние“, сподели още тя.

За ситуацията с войната в Украйна, Мая Манолова бе категорична, че Изправи се България са против войната и смятат, че всяка лява формация следва да е пацифистка. В този смисъл тя изрази недоумение, че Нинова допусна нейното ръководство на министерство на икономиката да се свърже с износ на оръжия за воюваща страна. Лидерът на Изправи се България повтори позиция на партията си против износа на оръжия.

За газовата криза в страната ни, Манолова заяви, че и в момента страната ни внася газ от Русия и ако страната ни продължаваше да получава газ по дългосрочния си договор, цената му би била два пъти под настояващата. Според нея доставки на газ от Газпром могат да се възобновят само след приемане от другата страна на условията да не търсят компенсации за некупения газ, а минималните количества газ, които трябва да се поръчат да се прехвърлят за следващата година.

Като първа и основна задача след влизане в парламента на Изправи се България, председателят на партията определи поставянето на таван на цената на бензина и дизела до 2.50 лв. и слагане на край на манипулациите и спекулациите с цените на монополистите.