Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нападател натиска спусъка в лицето на вицепрезидентката на Аржентина (Видео) Вицепрезидентката на Аржентина Кристина Фернандес де Киршнер беше нападната късно снощи с пистолет от неидентифицирано лице. Кадър: Ютуб

Оръжието засече и тя остана невредима

Вицепрезидентката на Аржентина Кристина Фернандес де Киршнер беше нападната късно снощи с пистолет от неидентифицирано лице. Това разкриват кадри от местен телевизионен канал.

За късмет Киршнер остана невредима и не са били произведени изстрели, предадоха световните агенции.

Инцидентът е станал пред дома й в Буенос Айрес, където през последните дни се събираха стотици протестиращи, за да я подкрепят.

Киршнер е бивш президент на Аржентина и в момента срещу нея има дело за корупция, извършена докато е била държавен глава, обясни БТА.

На излъчените по телевизията кадри се вижда как мъж насочва пистолет срещу Киршнер насред тълпата. Това става, когато Киршнер излиза от колата си и е заобиколена от свои привърженици. След като е посочен от събралите се хора, нападателят бил задържан от охраната на вицепрезидентката.

Местни медии съобщиха, че нападателят може да е бразилец. Не е ясно също дали оръжието е истинско. На видео в социалните мрежи се вижда как пистолетът почти опира до лицето на Киршнер.