Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тримата братя Погба ликуват със световната купа.
Тримата братя Погба ликуват със световната купа.

Братът на футболната суперзвезда и приятели от детинство го преследват със заплахи и обвинения, че не харчи достатъчно за близките си

Играчът на "Ювентус" спря кранчето на близките си и потърси помощ от ченгетата, за да му решат фамилните проблеми

Братле, почти умрях заради теб, а сега искаш да ме натириш в миша дупка и да си продължиш живота сякаш нищо не е станало. Ти не си ми брат! Ти си един лицемер и предател!", изригна Матиас Погба в социалните мрежи, наливайки още масло в огъня на един от най-големите скандали в световния футбол през последните години. Повод за поредицата от драматични събития са парите, и то много пари.

Всичко започва като хубава приказка, но финалът е лош.

Тримата братя в самото начало живеят скромно, делят залъка и мечтаят за славните времена, когато ще са богати и известни. В квартала е пълно с дилъри на дрога и улични бандити, но момчетата някак си успяват да се измъкнат от техните лапи, може би защото осъзнават, че така никога няма да се докоснат до елита, за който толкова много жадуват от най-ранна детска възраст. И после чудото се случва. Умни хора с бдителни очи забелязват уникалния талант в краката на по-малкия брат и го канят на терена. Там се ражда звездата на Пол Погба, който през 2016 г. разби всички тогавашни рекорди, преминавайки от "Ювентус" в "Манчестър Юнайтед" за невероятните 105 млн. евро.

Мисията изглежда е изпълнена. Момчето от бедното парижко предградие за рекордно кратко време се сдобива с богатство и слава. Детската мечта се е превърнала в реалност и главните герои в тази приказка имат всички основания да живеят охолно и щастливо до края на дните си. За кой ли път обаче реалността се разминава на километри от фантазията, излязла изпод перото на най-гениалните детски писатели. Да,

Погба се качва на върха, но братята му близнаци - Матиас и Флорентен, се спъват още някъде в подножието на планината.

Двамата също искат да играят футбол на световно ниво като по-малкото си братче, само че не са докоснати от съдбата и стигат само до участие в треторазредни мачлета, които не носят пари и слава. И както често се случва в живота, успехът на късметлията в семейството уж посява щастие, но накрая жъне черна завист в душите на най-близките му роднини.

Нещо подобно застига и някога задружната фамилия на френския национал, който тези дни обвини единия от братята си, че участва в банда, която му е измъкнала по насилствен начин стотици хиляди евро и настоява да получи още 13 млн. от личните му спестявания. Признанията на Погба сякаш са взети от сценария на хитов холивудски трилър. Баткото Матиас заедно с братовчед на Пол, по-далечни негови роднини и уж близки приятели решили, че имат право да харчат наравно с играча на "Ювентус" неговите спестявания. В началото самият той бил щедър с хората около себе си. Канел ги да живеят с него в луксозното му имение, давал им да карат коли за милиони евро и ги возел с неприлично голяма яхта по време на лятната ваканция.

Хубавият живот се усладил на момчетата и те пожелали да го имат за постоянно, а не да зависят от настроенията на футболната звезда. Част от по-нахалните решили, че няма нужда да питат титуляря на кредитната карта, когато започнали да теглят първо десетки, а след това и стотици хиляди евро за задоволяване на собствените си прищeвки.

"Изгоних мой приятел от апартамента, след като установих, че ми липсват над 200 000 евро", разказва пред разследващи полицаи французинът. Явно по това време Пол Погба решава, че трябва да внесе ред в личния си живот и спира кранчето не само на приятелите, но и на самозабравилите се братя. Приказката започва да прилича повече на кошмар.

Въпреки огорчението си световноизвестният футболист е категоричен, че няма да се поддаде на шантажа.
Въпреки огорчението си световноизвестният футболист е категоричен, че няма да се поддаде на шантажа.

Най-близките хора на френския национал систематично започват да го изнудват за пари, тъй като не могат да свикнат с мисълта, че ще трябва да се завърнат към сивото си ежедневие. Заплахите явно не дали резултат и бандитите решили да действат.

През март миналата година Погба се завърнал в родината си, за да участва в мач на националния отбор. Използвал случая да посети жилището на майка си, но на тръгване бил отвлечен от група мъже и завлечен в празен апартамент.

Там маскираните похитители го накарали да им даде 300 000 евро и кредитната си карта.

Заплашвали го с пушки и го предупредили, че това е само първият транш, с който ще откупи спокойствието си. На всичкото отгоре завързаният за стол футболист бил обвинен, че не помага достатъчно на роднините си и с изкараните милиони се грижи само за собственото си благоденствие.

След този случай Погба отново бил посетен от хората, с които доскоро прекарвал свободното си време, и този път бил уведомен, че ще трябва да плати 13 млн. евро, за да бъде оставен на мира. Скандалът се разразил край клубната база на "Ювентус", където талантливият играч се завърна след неособено успешния си престой в "Манчестър Юнайтед".

Най-активен със заплахите бил именно братът Матиас, който за пореден път обвинил своята плът и кръв, че не дава достатъчно за семейството.

По всичко личи, че световноизвестният футболист няма намерение да се поддаде на шантажа и да плати тези 13 млн. евро, за да си откупи спокойствието и любовта на близките. Чрез своите адвокати той подал жалба в полицията, но въпреки всички опити за дискретност по темата скандалът все пак станал достояние на медиите. Пол отказва да говори за случая с журналисти, но батко му Матиас изненадващо пусна свое видеообръщение в Инстаграм, в което го обвинява в почти всички земни грехове.

"Малкото ми братче отишло в полицията, за да изсипе един куп лъжи по мой адрес. Знам какво цели – да ме вкара в затвора и така да ми затвори устата. Само че аз за разлика от него имам доказателства за всичко, което ще разкажа. И когато това стане, хората ще разберат колко голям лицемер си", са само част от излиянията на Матиас Погба в социалните мрежи.

В момента срещу него се води разследване, ако се вярва на адвокатите на Пол Погба. Ще бъдат проверени и другите роднини, замесени в изнудването. А публиката следи със затаен дъх развитието на случая и доволно коментира, че парите не носят автоматично щастие на тези, които ги притежават.