Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съпредседателят на "Демократична България" и лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов КАДЪР: НОВА ТВ
Съпредседателят на "Демократична България" и лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов КАДЪР: НОВА ТВ

Българо-турската граница е несигурна и ненадеждна, а мерките на служебното правителство са пожарникарски. Българската система за сигурност е недофинансирана, а оттам нататък няма система за кадрово окомплектоване. Това каза съпредседателят на "Демократична България" и лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов в сутрешния блок на Нова тв.

"А системата има нужда от реформа на начина, по който се управлява. МС отговаря за сигурността за сигурността в страната, а шефовете най-важните служби се назначават от президента. И както се вижда, изпълняват неговата воля. Този, който носи отговорност, трябва да има пълната свобода да определя хората, които ще изпълняват тези задачи", каза още Атанасов. 

В отговор на въпрос за ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше обявен за незаконен, съпредседателят на ДБ заяви, че това е било ясно от самото начало за всички юристи.

"Това беше необмислена стъпка, която целеше да предизвика публичен ефект. Борисов трябва да бъде разследван и съден, но трябва да стане при обща работа на всички органи - органите на изпълнителната власт, но и прокуратурата", обясни Атанасов. 

По отношение на идеята на Слави Трифонов за референдум за президентска република, съпредседателят на ДБ заяви, че Трифонов е виновен за буксуването на парламентарната република.

"Парламентарната република буксува и тя буксува от години. Трябва се обясни на хората - това, което предлага Трифонов, не може да стане. Член 1 на конституцията казва, че България е република с парламентарно управление. Слави Трифонов е един от виновните за буксуването на републиката. През цялото време на кабинета "Петков" ИТН саботираха всяка една стъпка".