Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Рашков
Кадър: БНТ
Бойко Рашков Кадър: БНТ

Случаят в Бургас е трагедия за Министерството на вътрешните работи

Информацията за използването на бази на МВР за частни партита е лъжа, увери бившият вътрешен министър

"Пресилено е, че в МВР се прави чадър върху трафика на мигранти. Не трябва да се избързва с въпроси, които имат политически оттенък, прехвърля се отговорността, причините за случилото се подлежат на изясняване в хода на разследването", заяви в "Денят започва" бившият вътрешен министър Бойко Рашков.

По думите му случаят в Бургас е трагедия за Министерството на вътрешните работи.

"Взети са мерки за подсилване на охраната на границата с жандармерия и военни формирования, прави се всичко, което държавата може да направи, има сериозни проверки на граничните пунктове", допълни Бойко Рашков.

"Не са закривани гранични управления, а са създадени, например в Резово, където мигрантският натиск е огромен. Няма да коментирам кадровите решения на министър Демерджиев, това са неговите виждания. Информацията за използването на бази на МВР за частни партита е лъжа", допълни Бойко Рашков.

По думите му има два случая, като единият е високопоставен служител, които са свързани с незаконно живеене в резиденция на МВР. Бойко Рашков призова Агенцията за държавна финансова инспекция да направи проверка.

Да съм председател на КПКОНПИ за мен не е цел номер 1, каза още той.