Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Помляната полицейска кола от автобуса. СНИМКИ: Авторът
Помляната полицейска кола от автобуса. СНИМКИ: Авторът

Най-вероятно патрулката със загиналите двама полицаи при жестоката катастрофа в Бургас е опитала да спре автобуса с мигранти. Това е една от версиите за тежкия инцидент на най-оживеното кръстовище "Трапезица" в морския град, който се случи около 5 сутринта.

Автобусът не се подчинил на стоп палка да спре след като преди това е бил преследван от униформени. Заради голямата скорост шофьорът не е успял да вземе завоя и се е врязъл в полицейската кола.

Инцидентът става на най-оживеното кръстовище в Бургас, през което минава целия трафик за Южното Черноморие.

Автобусът идвал от Созопол по посока Бургас. Засега не е ясно колко врече е бил гонен от униформените преди да влезе в кръстовището. Помляната патрулка идвала за подкрепление на колегите си. Преди да се вреже в нея автобусът помлял два павилиона в пешеходната маст на кръговото кръстовище. По чудо няма други жертви заради ранния час на катастрофата. Добре че е била пасарелката над пътя, по която работниците минават, за да отидат на работа в промишлената зона наблизо, коментират бургазлии. На близо има и бензиностанция на "Лукойл", която е на входа на кръстовището.

Автобусът, превозващ мигранти, е с табела "Virginia-M" с обозначение за возене на екскурзианти.

Още не се знае колко е точният брой на превозваните в автобуса мигранти, но сред тях със сигурност има пострадали, тъй като някои от тях били превозвани в багажното отделение, което е изкорубено от удара. Сред чужденците има и много младежи, виждаше се и жена.

До час към мястото на инцидента се очаква да пристигне вътрешният министър Иван Демерджиев.

Заради тежката катастрофа трафикът от южните курорти към Бургас временно е отцепен от полиция.

Катастрофата става на най-оживеното кръстовище "Трапезица" в Бургас до пешеходна зона.
Катастрофата става на най-оживеното кръстовище "Трапезица" в Бургас до пешеходна зона.