Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Отмина най-студената и бедствена зима на прехода. Не знам какво мислите по въпроса, но Сергей Станишев рече, че закриването на Министерството на извънредните ситуации (МИС) е било грешка. Демек, ако го имаше, сега щеше да се справи по-добре. Може и да е прав, но аз си представям първо как журналистите търсят Емел Етем три дни, докато е в чужбина на почивка, и, второ - как МИС-ката слиза при бедните и изстрадали хорица от БТР-а с вечерно облекло и обувки на високи токчета. А в София спасителните акции вещо координира нейният заместник Делян Пеевски.
Пак за трагедията в с. Бисер. ГЕРБ обявиха, че даряват 1 милион от партийната държавна субсидия за пострадалите от селото, с което просто бръкнаха в душата на Иван Костов. “По закон не може" - ревна Командира от парламентарната трибуна. То е все едно с чужда пита помен да правиш. Значи скъпи подаръци като часовник за Сидеров може, партийни коктейли - също, тимбилдинги - още по-добре, но за бедните от наводнението - не става. И нещо повече - в същото време тече дарителска кампания и цял народ отделя кой каквото може за пострадалите. А държавната субсидия е тъкмо нашата, народната пара, която от нашите данъци отива при партиите. И сега никой данъкоплатец няма да възрази, ако част от тези пари отидат не за партийни глезотии, а в помощ на пострадалите. Но не и Костов, който държи да се спази буквата на закона и доказа старото правило, че никога не е късно човек да стане за резил.
Няма връзка между междинния доклад на ЕК и влизането на България в Шенген, твърди еврокомисар. О, да, ама никаква връзка няма, само дето Холандия иска два последователни положителни доклада, за да ни вдигне ембаргото. Вярно, че бяхме приети в ЕС по милост, но сега не сме ви ние проблема, а Гърция и Италия. Щото, както е тръгнало, мнозина в южната ни съседка плачат за драхмата, а самата Холандия отваря дума за гулдена. А аз си мислех, че старите стени отдавна са порутени. Ние още сме си с лева и май по-добре да си стоим по-дълго с него. И дали не затворихме ІІІ и ІV блок на Козлодуй бадева?
След срещата на енергийното гуру на САЩ Ричард Морнингстар с президента Плевнелиев и някои неофициални лица бъдете сигурни - ще дупчим и ще търсим газ, а за АЕЦ - ще видим дали ще бъде VІІ блок на Козлодуй, или нещо в Белене. Въпросът е къде е Бойко в тези преговори? Щото по енергийните въпроси работата взе пак да става президентска.
Братска партийна любов като от скъсана язовирна стена струи между Сергей Станишев и Георги Първанов. И заплашва да потопи партията и дори да вземе жертви. Довчерашният президент не само че зае лидерска поза в атаките си срещу Бойко Борисов и ГЕРБ, но и ясно заяви, че неговото място е в политиката и че амбициите му за лидерство остават. Станишев пък взе да отводнява терена и да бетонира пораженията, като припомни кой предложи и наложи мажоритарния елемент на последните избори. Но за разлика от с. Бисер тук дарения никой не се кани да прави.
Нарекоха язовир "Иваново" "шизофреник", понеже не се знаело чий е. Е, нещо подобно става и в БСП с двулидерството.