Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Председателят на СДС Румен Христов
Председателят на СДС Румен Христов

Председателят на СДС очаква да води общата листа в столичния 23-ти МИР

Правителство без ГЕРБ-СДС е възможно, но сигурно ще бъде краткотрайно и напролет отново ще ходим на избори. Това коментира председателят на СДС Румен Христов, който заедно със съмишленици почете паметта на жертвите на тоталитарните режими в градинката при НДК.

"Нека българският народ първо да подреди партиите в следващия парламент. Има линии, които засега ни държат отдалечени едни от други като партии, но в крайна сметка всичко зависи от приоритетите и програмите, които си поставяме като партия. Истината е, че има много кризи, те трябва да бъдат решени и няма да бъдат решени със служебно правителство и с чести избори", заяви Христов.

Все още не е приключила процедурата по реденето на листите, но председателят на СДС очаква да води общия екип в столичния 23 МИР.

По думите му ГЕРБ-СДС е единствената дясна коалиция. "Смея да потвърдя тази наша позиция, защото бивши наши колеги направиха няколко коалиции с БСП, което ги демаскира като недясна формация. Нямаме съмнение, че ще бъдем първа политическа формация, въпросът е да бъдем с по-голям брой депутати в парламента, за да си улесним съставянето на правителство", заключи Христов.