Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Никола Минчев
Никола Минчев

"Дойде ли време за работа в 48-ото Народно събрание, ще работим заедно с "Демократична България". Важното е да имаме повече народни представители. Отделното ни явяване на изборите ще даде повече депутати... Гледаме към варианта, в който събираме поне 121 представители. Гледаме към осигуряване на мнозинство с ДБ и БСП". Това каза пред БНР Никола Минчев от "Продължаваме промяната".

И допълни, че ПП има желанието да управлява и първото място е ясната цел. Също така сподели, че партията е анализирала грешките си по време на управлението:

"Съжалявам, че реформата в антикорупционния орган не се случи. Основната спънка, която имахме в приемането на този закон, няма да бъде част от коалицията в новия парламент. Също промени в Закона за съдебната власт, попълване на състава на регулатори, които се назначават напълно или частично от Народното събрание".

В предаването "Хоризонт за вас" Минчев допълни, че демонтирането на модела ГЕРБ е започнало и персоналните промени са част от реформата.

"Започването на казуса Капитан Андреево е показателно, че смяната на хората води до съответните резултати".

ПП работи по съставянето на листите за изборите на 2 октомври.

"Водим разговори и с хора, напуснали ИТН. Те оттеглиха подкрепата си от ИТН, когато видяха, че заявените там цели не отговарят на реалните цели".

Борба с корупцията и запазване на геополитическата посока на страната са червени линии за ПП.

Бившият председател на Народното събрание посочи, че отношенията на ПП с президента са институционални и уточни, че няма нищо странно в това различните институции да имат различни мнения.