Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Петков Кадър: БНТ
Румен Петков Кадър: БНТ

"Да кажем, че не съм оптимист относно съставянето на правителство след 2 октомври. Коалицията беше съставена на гърба на енергетиката. Програмата, която се подготвяше от ПП, ДБ и БСП за България беше неприемлива. Тя предвиждаше погром в енергетиката, съсипване на АЕЦ "Козлодуй". Оставям настрани безумията в международната политика, проблематиката с Русия. Невъзможно е да подкрепим такава програма", това коментира Румен Петков от АБВ. 

"Гарантиране на нормални, работещи взаимоотношения и гарантиране на националната сигурност на страната ни накараха да подкрепим Стефан Янев. Не съм убеден, че ще има такава коалиция, с която Български възход да си сътрудничи. Трябва да си дадем сметка какво избираме и че предварителното правене на коалиции може да се окажа неработещо решение. Важно е да има програма за управление, Стефан Янев има такава амбиция", каза той пред БНТ, аргументирайки решението на АБВ да подкрепи партията на Янев на предстоящите избори. 

"Трябва да разсъждаваме за цените на газа от гледна точка на българската икономика и бит. Решението на КЕВР е резултат на действията на "Булгаргаз" и смятам, че служебният министър не намира верните стъпки. Когато правителството е склонно да се поддава на натиск, вместо да излязат и да кажат, че най-нелепото събитие в енергетиката е откриването на газовата връзка с Гърция. "Булгаргаз" трябва да преговаря с "Газпром". Трябва да гарантираме количества на най-ниска цена за крайния потребител", коментира още Петков.