Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Най-нищонеправещата комисия в парламента била тази за контрол върху ДАНС. Е какво чудно, вие да сте чули самата ДАНС да прави нещо. Не сте. И правилно, тайните трябва да се пазят. Това е агенцията, която по най-таен начин усвоява парите на данъкоплатците.
- Двуполюсният модел в нашата политика вече може и да го няма, но двулидерският модел в БСП вече е извън съмнение. Първанов не само се върна в партията, но и обяви лидерска битка на Борисов, с което на практика дублира Станишев. Заедно с това експрезидентът ясно даде да се разбере, че влиза в борбата за председателското място в партията, като почти директно обвини Станишев, че социалистите имат само 40 депутати в парламента. Въпросът е дали зайчето от ръкава на Първанов ще подвие уши, или ще изръмжи като вълк. Може, стига да не е вълчицата Зорница. 
- Ало, Бойко, прочете ли това? "Намаляването на заплатите не помага на търсенето, не помага на икономическия ръст. Ако искате да станете България, не се нуждаете от "тройката" - ЕС, ЕЦБ и МВФ. Много е лесно. Обявявате фалит и с вас е свършено"! Думите са на гръцкия министър на регионалното развитие Михалис Хрисохоидис. Не, България не е фалирала. Просто си маже мас на филийката, отглежда картофи и рита топката със скъсани маратонки. Обаче сме добрият ученик на Европа. Да ме прощават гърците, ама с цялата им работа малко ми мязат на хипопотам: затънал в калта до уши и отворил ейййй такава уста.
- На вниманието на БГ политици. Британският министър на енергетиката Крис Хън подаде оставка. Причината е, че не си е платил глоба за превишена скорост през 2003 година и по този начин заобиколил закона. No comment.
- Почти сигурно Корпоративна търгов-ска банка ще отпуска кредитите за саниране на жилища по оперативна програма "Регионално развитие" и така ще трасира пътя на "една многомилиардна програма" по думите на президента Росен Плевнелиев. По този повод очаквам нов бум на медиите у нас и цъфтеж на независимата и обективна журналистика. 

- Никак не сме бедни, стана ясно след като се оказа, че населението е спестило 4 милиарда за една година. По този повод премиерът заключи: "Всъщност ние много хора направихме богати"! От което пък българинът се превърнал в мързелив лихвар. Дааа, като се зачете човек в годишните декларации на висшите ни чиновници и политици, по Бойковия мързеломер излиза, че ни управляват купища лентяи и безотговорни лихвари. 
- Хилъри Клинтън дойде у нас да ни увери как по цял ден тя и президентът мислят за България. В резултат се оказахме прекрасен модел за преход към демокрация. Е, малко с чуждите инвестиции не ни се получава, но пък сами сме си виновни, като не искаме "Шеврон" и шистов газ. Американците пък не ни щат без визи. Както правилно отбелязаха колегите: "но гледаме в една посока". В резултат на това мога да се обзаложа, че до една година и АЕЦ ще строим, и газ ще търсим. 
- 11 души загинаха в един ден, докато шест години тъпоглави чиновници си пишат писма за опасната стена на яз. "Иваново". Искрено се надявам сега да пишат обяснения в прокуратурата.