Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полиция. 
Снимка: Архив
Полиция. Снимка: Архив

Момче на 16 години загина при катастрофа в Търговищко, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът за пътния инцидент в близост до разклона за с. Божурка е получен в 00:30 ч. на тел. 112. Водачът на лек автомобил „БМВ 530 Д“ с търговищка регистрация, движещ се в посока Варна, е предприел неправилно изпреварване на влекач с варненска регистрация с прикачено към него полуремарке в забранен за маневрата участък от пътя.

Лекият автомобил е навлязъл в насрещната средна пътна лента и се е блъснал челно в правомерно движещ се в нея в посока София лек автомобил „БМВ Х5“ с немска регистрация, управляван от 19-годишен правоспособен водач от с. Беломорци, община Омуртаг. В резултат автомобилът „БМВ Х5“ е отскочил, застанал е на пътя на товарния автомобил и се е ударил в него. Вследствие на сблъсъка влекачът се е преобърнал вдясно на пътното платно.

Пътуващ в лекия автомобил „БМВ Х5“ 16-годишен младеж от с. Беломорци е загинал на място. Друг пътник в автомобила - 48-годишен мъж от Търговище е настанен за лечение в интензивното отделение на областната болница с опасност за живота му.

По случая е образувано досъдебно производство. Извършват се необходимите действия за установяване кой от двамата мъже, пътували в лекия автомобил „БМВ 530 Д“, го е управлявал по време на инцидента.