Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Настимир Ананиев Кадър: БНТ
Настимир Ананиев Кадър: БНТ

"В момента се обсъжда коалиция, ние сме събрали нашите 5 000 подписа. Трябва да предприемем стъпка, която да ни даде повече народни представители в следващия парламент. Усилията, които трябва да положим са в посока да имаме повече депутати в НС. Правителството на Кирил Петков беше саботирано отвътре", това заяви депутатът от Продължаваме промяната Настимир Ананиев по повод предстоящите избори и дали партията планира някакви коалиции. 

"Спомняте си, че Кирил Петков поиска от Гроздан Караджов да освободи председателя на надзорния съвет на агенция "Пътна инфраструктура", но той отказа. Затова поздравявам министър Шишков за тази рокада, която направи в АПИ. Радвам се, че в понеделник ще има пуснати поръчки за зимното почистване. То трябва да бъде гарантирано при всички случаи, защото пътната поддръжка през зимата е от жизнена необходимост. Безопасността на пътя е много важна", каза той по повод вчерашната смяна на шефа на АПИ. 

"Бяхме саботирани и отвън, и отвътре. Когато правиш коалиция, очакваш коалиционните ти партньори да те подкрепят. Оказа се, че 79% от обществените поръчки за ремонти на пътищата не покриват критериите. Аз държа тези поръчки да бъдат проверени от ДНСК и от ПП ще поискаме среща с министър Шишков. Поръчките, които е пуснал бившият шеф на АПИ, трябва да бъдат спрени. Ако пуснем тези поръчки да продължат ще ги дадем на същите фирми, които строяха по времето на ГЕРБ. Трябва да дадем шанс на нови фирми", заяви Ананиев пред БНТ. 

"От първият ден като председател на регионална комисия обикалям цялата страна и се срещам с граждани. Мисля, че много хора видяха какво задкулисно корупционно блато е държавата. Хората трябва да решат дали искат България да е нормална европейска държава или една държава на задкулисието", каза още Настимир Ананиев.