Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Директорите на училища НЕ ПОДКРЕПЯМЕ проекта на наредба на Здравното министерство Диян Стаматов

Директорите на училища НЕ ПОДКРЕПЯМЕ проекта на наредба на Здравното министерство, според който уж се намалява продължителността на учебния час на 40 минути, но се предлага да се увеличат часовете на 32 седмично за 5, 6, 7 клас.

СРСНПБ настоява Министерство на здравеопазването да коригира предложения вариант на проект за наредба, като бъдат запазени сегашния брой на часовете в посочените класове.

Учениците от 5. клас и от 6.клас са във възраст, която изисква повече движение, физическа активност, а не натоварване чрез увеличаване на учебните часове и повече застояване.

Според нас, направената редакция НЕ е адекватна. Застрaшава доброто и здравословно развитие и растеж на учениците от 5 и 6 клас. Въпреки очакванията на обществото точно Здравното министерство да се грижи за доброто здраве на най-малките ни граждани.

През последните две години подразделенията на МЗ НЕ съгласуваха седмичните разписания на училищата при 31 часа/седмично. Точно сега МЗ предлагат часовете да станат 32. Има нещо гнило в тези предложения.

СРСНПБ умолява МОН и МЗ да седнат (може и на една маса) и да синхронизират подзаконовите си наредби, вместо да внасят още по-голямо объркване в образователната система.

*От фейсбук