Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Янев
Стефан Янев

"Да оставим темата за "Газпром" на специалистите, които познават договорите, процеса на взимане на решения, начина, по който се договарят всички тези доставки, да си свършат работата, без да търсим идеологическо оцветяване, защото чувам, че някои наши политици започнаха да оцветяват и молекули. Не е важен цветът, а каква е цената за българския бизнес. Тя ще постави разделителната линия дали българските граждани ще бъдат на топло или на студено тази зима".

Това каза лидерът на "Български възход" Стефан Янев, бивш служебен премиер и военен министър, в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Рано е да се даде оценка дали кабинетът "Петков" се справи с газовата криза или по-скоро остави кризата да бъде решавана от служебния кабинет", допълни той. И добави, че не вижда реваншизъм в служебния кабинет на Донев: "Прекалено е рано да се дават оценки за него. Те са в процес на структуриране на техния състав. Задачите, които имат по разрешаване на текущите кризи, доминират. Дали и до каква степен ще прави ревизия този кабинет, е според техните възможности. Всеки един от нас влиза в жилище под наем и е добре да знаем какви щети ще плащаме, наши или чужди. Текущото състояние трябва да бъде оценено. Иначе се трупат чужди негативи върху гърба на служебното правителство.".

"Не сме водили разговори с ВМРО за общо явяване на изборите", допълни той. Но уточни, че партията му е провела разговори с други партии по други теми, без да каже дали е получил официално предложение за включване в коалиция.

Стефан Янев каза още, че коалиционната култура на българските политически сили трябва да се развива. По думите му взаимодействието между партиите е изключително важно, защото само така могат да докажат на избирателите си, че търсят начин за решаване на проблемите на страната.

И се обяви категорично против излизането на България от ЕС и НАТО.