Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Семерджиев
Георги Семерджиев

Все още не са готови автотехническата и видеотехническата експертизи по разследването за катастрофата в София от 5 юли, при която загинаха две млади жени, каза за БТА прокурор Десислава Петрова, говорител на Софийската градска прокуратура.

По случая обвиняем е Георги Семерджиев, който е шофирал автомобила, предизвикал произшествието. По искане на прокуратурата съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение на Семерджиев и го остави в ареста. Той е разследван още за шофиране без свидетелство за управление на МПС, както и за кражба на гориво от бензиностанция.

Прокурор Петрова обясни, че по информация от наблюдаващия прокурор, към момента, не е установено друго лице, освен Семерджиев, което да е участвало в катастрофата. Тя уточни още, че видеотехническата експертиза ще установи това в голяма степен, но окончателно ще се знае, когато приключи разследването и когато съдът установи фактите по случая. Също така уточни, че автотехническата експертиза ще даде информация за скоростта, с която се е движил автомобила на Семерджиев.