Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На летището в Горна Оряховица очакват медицински хеликоптер от Румъния с екипи специалисти, които да уточнят състоянието на ранените в катастрофата с автобуса на пътя Търново - Русе. В момента в областната болница има 7 пациенти в стабилно състояние, извършват им се хирургични и ортопедични операции, казаха оттам.

В окръжната прокуратура се води досъдебно производство за тежкото произшествие с 4 загинали.

Разследването е започнало с оглед на местопроизшествието в землището на горнооряховското село Крушето. Около 2 ч. тази нощ автобус „Мерцедес“ с румънска регистрация, който се връщал от Истанбул с румънски и турски туристи, се забил в спрял в крайпътна отбивка лек автомобил „Пежо-206“ с регистрация на Кралство Нидерландия, в резултат на което е причинена смъртта на повече от едно лице – пътуващите в пътническия автобус трима румънски граждани и един турски гражданин, уточняват от прокуратурата.

Установено е, че в автобуса са пътували 24 пътника и двама водачи. На място на произшествието са загинали трима души, а четвъртият е починал в реанимация. Пострадали са осем пътници в автобуса. Пътуващите в лекия автомобил не са били в колата и от тях няма пострадали.

Провеждат се неотложни процесуално-следствени действия, в присъствието на ръководството на ОД на МВР – Велико Търново и на Окръжна прокуратура-Велико Търново. В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са моторните превозни средства, участници в ПТП, следи и предмети, имащи значение за делото, извършени са разпити на свидетели, приобщени са документи.

Двамата водачи на автобуса са задържани за 24 часа. Пробите за алкохол на шофьорите са отрицателни.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново.