Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров веднага направи впечатление с новата си екипировка при завръщането си на корта във Вашингтон.

СНИМКИ: CITIOPEN
Григор Димитров веднага направи впечатление с новата си екипировка при завръщането си на корта във Вашингтон. СНИМКИ: CITIOPEN

Още се радвам като дете, когато започвам турнир

Григор Димитров се завърна в игра след над месец отсъствие. В края на юни най-добрият български тенисист поведе на Стив Джонсън, но трябваше да се откаже заради травма в лявото бедро по време на мача от първия кръг на “Уимбълдън”. В началото на август Григор отново излезе на корта - за турнира от сериите АТР 500 във Вашингтон.

След позитивните емоции на старта в САЩ завърналият се Димитров бе попитан какво иска да постигне, гледайки в бъдещето. “Много”, започна българската звезда. А след това уточни: “Аз измервам успеха по различен начин и няма да си кажа, че съм имал страхотна кариера, въпреки че съм печелил големи турнири, постигал съм невероятни резултати и съм побеждавал страхотни съперници. Все още вярвам, че мога да се завърна на върха и това е основната ми цел. Прекарал съм достатъчно време в топ 20, в топ 10, както и като №3 в света. Знам какво се изисква за подобно постижение и съм наясно, че мога да го постигна отново. Това ще дойде с постоянството и всичко зависи от мен. Винаги се опитвам да оценявам състоянието си, когато съм на надпревара, и да преценя какви натоварвания може да понесе тялото ми. Затова трябва да подхождам умно към тези паузи. Голямата ми цел е да се завърна в топ 10 и смятам, че тя е постижима.”

След контузията на старта на “Уимбълдън” българинът се възползвал максимално от времето извън корта.

“Просто исках да си почина за известно време. Рядко получаваш шанс да си далеч от тениса в хода на годината и когато се контузих на “Уимбълдън”, то си казах как трябва да направя пауза. Прекарах известно време у дома и правих неща, които не са свързани със спорта. Насладих си на това време и го оцених, като същевременно продължих да работя върху себе си и своето тяло. След това се завърнах на корта и бях готов да участвам в турнира”, заяви Димитров.

Григор призна, че дори да не се бе контузил, със сигурност е щял да направи пауза.

“Когато си вече 13 години в тура, през някои седмици трябва да почиваш. Вече съм на етап от кариерата си, в който е нужно да подбирам внимателно участията си. Усетих, че някои неща извън корта могат да бъдат по-полезни за мен в дългосрочен план от непрестанните тренировки. Наясно съм как да играя тенис и съм печелил големи турнири, побеждавайки почти всички най-големи играчи. Вярвам, че моят опит може да бъде предимство спрямо останалите играчи, тъй като възрастта е само число и ще продължавам, докато съм щастлив да играя”, каза 31-годишният хасковец.

А дали в момента е щастлив? Определено! “Имах късмета да не пропусна много седмици през годините. Сега оценявам още повече тези моменти - при всеки случай, в който играя турнир, който ценя. Във Вашингтон съм бил за първи път преди 10 г.. Има турнири, които играя за 13-и път - това са неща, които ме карат да се усмихна. Винаги, когато отида на турнир, все още се чувствам като дете - все още имам това чувство”, каза още Григор Димитров.