Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на БСП и бивш вицепремиер Корнелия Нинова КАДЪР: Би Ти Ви
Лидерът на БСП и бивш вицепремиер Корнелия Нинова КАДЪР: Би Ти Ви

Трябват незабавни преговори с "Газпром", каза още лидерът на БСП и бивш вицепремиер

"Създава се изкуствено напрежение в енергетиката. Но има проблем с доставките на газ. Ние можем да предложим решение и го правим от април месец - единственото решение е незабавни преговори с "Газпром" и разговори за нов договор, тъй като стария изтича. В момента България няма нужда от кризисен щаб, а от бързи действия за възстановяване на преговорите".  Това каза лидерът на БСП и бивш вицепремиер Корнелия Нинова пред Би Ти Ви.

Тя припомни, че за министър на икономиката е назначен, който е уволнила.

"През февруари установих връзки и частни интереси, които източват държавни дружества.  Установихме, че директорът на "Кинтекс" - Михайлов, който ме "громи" по всички телевизии, е едновременно е и търговски директор в частна фирма. ВМЗ - Сопот има отношение към тази частна фирма. Двете дружества имат договорка - "Кинтекс" да представлява ВМЗ в Египет. И двете търговски дружества се отказват от тази отговорност и е прехвърлят върху частна фирма. Собственикът на тази фирма е зам.-министър от времето на ГЕРБ - казва се Манолев", обясни Нинова. 

И заяви, че всичко това се протектира от служебния министър на икономиката от служебния кабинет на Румен Радев.

Тези неща съм ги  описала през февруари в две писма от премиера. Служебният кабинет на Радев възстановява модела ГЕРБ и ДПС. Следващата стъпка е да се уволнят ръководствата на ДКК, ВМЗ и "Кинтекс", предупреди Нинова.

"Това е опит лично към мен да се приложи наказание. Отношението към БСП е показателно - от първият ден да обявяваш газова криза, да уволняваш хора на БСП. Започва една метла на хората, които се борихме с онзи модел", каза още тя. 

По думите й това е започнало още на протестите миналата година, когато Радев дошъл в парламента и ги нарекъл статукво. 

"Война с него не сме водили - напротив, винаги сме го подкрепяли. Нямам обяснение за това. Вероятно желание изпълнителна власт, разбиване на партиите и реда в държавата. Онзи ден прочетох интересен коментар на политолог, който казва, че Радев има комплекси към хората, които са го създали. Вероятно има мъжки комплекс към жената, която го направи президент. Но това е в сферата на психологията", добави още бившият вицепремиер.