Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тома Биков Кадър: Нова тв
Тома Биков Кадър: Нова тв

С 59 от 240 депутати едва ли ГЕРБ може да свали правителството. То се самосвали с разпада на управляващото мнозинство, който бе резултат от една много сбъркана конструкция още при формирането му. Тази оценка даде пред Нова тв зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Тома Биков. "Започнаха да пишат програма чак след като подадоха оставка, така и не изработиха механизъм за взимане на решения", възмути се той от поведението на вече бившите управляващи. Според него до тук се е стигнало заради липсата на реалистични цели.

Биков обяви, че в нощта на изборите ГЕРБ са излезли и са обявили, че са опозиция. Така че целта на мнозинството гербаджиите да не са на власт предварително е била изпълнена от самите тях.

Той се възмути, че много важни закони, включително подготвени от предишното управление, не са били внесени и разгледани. И даде за пример Закона за радиото и телевизията, който бил готов, но ресорната комисия не е разгледала нито един законопроект.

Последният ден НС пък прие 7-8 закона. Ако бяхме работили по този начин от първия ден, това управление нямаше да приключи по този начин, добави Биков.

В 48-то НС трябвало да се говори с всяка партия, независимо дали е управляваща или в опозиция, ГЕРБ са си поставили за цел да са първа политическа сила.