Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Иванов в студиото на "Панорама". Кадър БНТ
Христо Иванов в студиото на "Панорама". Кадър БНТ

 "Много се радвам, че излезе такъв запис, защото се видя как "Демократична България" взема решенията - колективно. Ние трябва да стигнем до някои правила. Наистина в партията трябва да заложим на колективен начин на вземане на решения", каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в предаването "Панорама" по БНТ. Той визираше случката с живото излъчване онлайн на преговорите, на което се чува неговия глас да казва, че видеото трябва да се спре.

Той добави, че неговата партия трябва да се върне към коалиционната култура и трябва да има коалиционното вземане на решения. Иванов се извини за записа и каза, че изказването му за сайта на Дарик е било техническа грешка. Бил е грешно изтълкуван.

"Трябва да направим съдебната реформа. За тази цел трябва да има прокуратура, на която всички имат доверие. Не е целта аз да сменя главния прокурор на ГЕРБ, трябва всички да сме сигурни, сигурни, че става дума за прокуратура, която зависи само от закона. Трябва да се разберем, че политиците, чиято автобиография е свързана с корупция, слизат от сцената. Трябва да се разберем, че ще се отказваме от власт", каза Христо Иванов. "Трябва да решим проблемите с последиците от войната", допълни още той. 

"Нужен е субект, който да движи съдебната реформа, но ние трябва да променим българската енергетика, трябва да решим редица въпроси пред България, но трябва постепенно да мислим за излизането си от инфлационната спирала. Ние трябва да превъоръжим българската армия и да реформираме администрацията", каза още Христо Иванов.